Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Slavia pokračuje ve šňůře neporazitelnosti. Sparta porazila Bohemku 2:1

Fotbalisté Sparty zvítězili v předposledním 33. kole první ligy v malém pražském derby 2:1 na hřišti Bohemians 1905 a i díky remíze Jablonce se Slavií 1:1 si definitivně zajistili druhé místo a účast ve 2. předkole Ligy mistrů. Letenští neprohráli v nejvyšší soutěži osmé utkání za sebou a počtvrté v řadě vyhráli. Naopak "Klokani" nebodovali po 12 kolech. Slavii poslal v páté minutě do vedení Ondřej Lingr, za deset minut srovnal Martin Doležal.

Sparta zvítězila v Ďolíčku 2:1

Hosty poslal do vedení po necelé minutě Lukáš Juliš, na jehož trefu odpověděl v 35. minutě David Puškáč. V 61. minutě rozhodl o výhře Sparty David Pavelka.

Kvůli pohmožděné kyčli z minulého kola v Mladé Boleslavi chyběl hostům osmnáctiletý ofenzivní hráč Hložek. Letenští bleskově udeřili po 51 vteřinách hry. Köstl, který dnes slaví 23. narozeniny, nezachytil Ljovinovu zpětnou přihrávku, Juliš se dostal do samostatného úniku a přízemní střelou z hranice vápna překonal Le Gianga. Dvanáctým gólem v ligové sezoně se osamostatnil před Hložkem v roli nejlepšího kanonýra týmu.

Domácí brzká inkasovaná branka nezlomila. Ve 13. minutě vypálil Květ neúspěšně z dálky a o chvíli později hlavičkoval Puškáč vedle. Na opačné straně Le Giang vyrazil Karlssonovu střelu na roh.

V 35. minutě Vršovičtí srovnali. Puškáč se ve vápně otočil a z kroku vyslal nechytatelnou ránu, která se od břevna odrazila do sítě.

Le Giang poté při rozehrávce pouze trefil Karlssona, balon se však do branky neodrazil. V závěru úvodního dějství si domácí gólman poradil s Hanckovou hlavičkou.

Po hodině hry Le Giang vytáhl Dočkalův centr na rohový kop, z něhož Dočkal našel přesně hlavičkujícího Pavelku. Ten se mezi střelce zapsal podruhé v ligovém ročníku.

"Klokanům" se málem v 83. minutě povedlo srovnat. Střídající Keita prodloužil na Hronka, který sice překonal brankáře Nitu, jenže Hancko na brankové čáře míč odkopl.

Bohemians nenavázali na lednovou výhru 1:0 z Letné a od listopadu 2001 neporazili v Ďolíčku Spartu ve třináctém ligovém duelu po sobě. Doma v lize prohráli po devíti duelech.

Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 1:2 (1:1)

Branky: 35. Puškáč - 1. Juliš, 61. Pavelka. Rozhodčí: Berka - Hrabovský, Kotalík - Hocek (video). ŽK: Dostál, Necid, Hronek - Wiesner, Souček. Diváci: 734 (omezený počet).

Bohemians: Le Giang - Bederka, Köstl, Krch (86. Osmančík) - Dostál, Květ (72. Novák), Hronek, Ljovin, Vondra (72. Kosek) - Necid, Puškáč (65. Keita). Trenér: Klusáček.

Sparta: Nita - Wiesner, Pavelka, Hancko, Hanousek - Karlsson (61. Karabec), Sáček, Souček, Dočkal, Ladislav Krejčí I (68. Polidar) - Juliš (87. Minčev). Trenér: Vrba.

Slavia pokračuje v neporazitelnosti

Pražané, kteří ve čtvrtek po výhře 1:0 ve finále domácího poháru v Plzni získali double, nastoupili v kombinované sestavě bez řady opor a reprezentantů, i tak ale udrželi neporazitelnost v této ligové sezoně. V nejvyšší soutěži bodovali 45x za sebou a opět prodloužili historický rekord. Jablonec podruhé za sebou nezvítězil a ztratil naději na druhé místo. Severočeši skončí třetí a zahrají si kvalifikaci Evropské ligy.

Slávistický trenér Trpišovský dal na žádost reprezentačního kouče Šilhavého volno řadě hráčů, kteří se chystají na evropský šampionát, a od začátku nasadil jen dva členy základní sestavy z pohárového finále. Ze zdravotních důvodů chyběl i nejlepší ligový střelec Kuchta stejně jako jeho jablonecký pronásledovatel v tabulce kanonýrů Schranz. Za Pražany poprvé v lize nastoupil sedmnáctiletý Samek a také brankář Stejskal.

Červenobílí začali lépe a už v páté minutě otevřeli skóre. Na Bahův tečovaný centr si naběhl Lingr a pohotově umístil míč přesně k tyči. V lize skóroval poprvé od února.

Jablonečtí za deset minut srovnali. Po velké chybě ve středu obrany se dostal po Považancově přihrávce před Stejskala Doležal a nezaváhal. Připsal si 13. gól v ligové sezoně a na lídra střelecké tabulky Kuchtu ztrácí už jen jednu branku.

V 21. minutě nařídil sudí Pechanec po zákroku domácího brankáře Hanuše na Baha penaltu, po přezkoumání situace u videa ji ale odvolal. Pokutový kop neodpískal ani na druhé straně po lehkém přitažení Pilaře. Po půlhodině vyrazil Bahovu střelu z přímého kopu Hanuš, těsně před pauzou pak hostující obránce na druhé straně zblokoval kousek vedle Pilařovu hlavičku.

Po změně stran ubylo šancí. Slávistický trenér Trpišovský postupně poslal na trávník další dva mladíky a jeden z nich Rigo si stejně jako Samek připsal premiérový ligový start.

V závěru mohli dvakrát rozhodnout domácí. V 83. minutě však střídajícího Jovoviče vychytal Stejskal a poté Štěpánek těsně minul. Slávisté, kteří mají už od začátku května jistý třetí titul po sobě, v lize podruhé za sebou remizovali 1:1.

FK Jablonec - Slavia Praha 1:1 (1:1)

Branky: 15. Doležal - 5. Lingr. Rozhodčí: Pechanec - Caletka, Kříž - Adam (video). ŽK: Štěpánek, Považanec, Krob, Jovovič - Oscar, Kačaraba. Diváci: omezený počet.

Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Kubista, Martinec, Krob - Kratochvíl, Považanec - Pleštil (79. Podaný), Smejkal (62. Jovovič), Pilař (88. Hübschman) - Doležal. Trenér: Rada.

Slavia: Stejskal - Bah (46. Kúdela), Kačaraba, Zima, Oscar - Traoré, Samek (78. Deli) - Van Buren, Beran (62. Hilál), Sima (62. Višinský) - Lingr (80. Rigo). Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Bohemians, Slavia, Praha, HC Slavia Praha, AC Sparta Praha, Bohemians 1905, FK Baumit Jablonec, Ondřej Lingr, Martin Doležal, Liga mistrů UEFA, Lukáš Juliš, David Pavelka, FK Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia pokračuje ve šňůře neporazitelnosti. Sparta porazila Bohemku 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.