Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slavia má double! Vítězství v poháru sešívaným vystřelil Sima

Ve finále MOL Cupu zvítězila pražská Slavia nad domácí Plzní 1:0. Český pohár tak patří Slavii, což může viktoriány velmi mrzet. Zejména v prvním poločase totiž svěřenci trenéra Michala Bílka nevyužili velké příležitosti. Na začátku druhé půle pak dostal druhou žlutou kartu Milan Havel. Domácí hráli v deseti a situace se začala komplikovat. Jediná trefa Abdallaha Simy následně rozhodla o triumfu Pražanů.

Úvodní obrovskou možnost zápasu měla Viktorka. Jean-David Beauguel skvěle prodloužil míč na Pavla Buchu, ten ještě předložil Šimonu Faltovi a plzeňský univerzál se ocitl sám před Ondřejem Kolářem. Slávistický gólman ale velkou příležitost zneškodnil. Sám francouzský útočník poté vypálil zpoza vápna, i proti němu však Kolář zakročil.

Západočeši byli v první půli rozhodně aktivnějším týmem, co se týče gólových šancí. Tu další velkou měl z volného přímého kopu Lukáš Kalvach. Standardku rozehrával z ideální pozice pro střelu, která se mu i povedla nasměrovat přesně pod břevno, jenže Kolář vytáhl fantastický zákrok. Do kabin tak obě mužstva odcházela s nerozhodným stavem.

Zkraje druhého poločasu se musel předvést i Jindřich Staněk, když vytáhl střelu Nicolae Stanciua na bližší tyč. Obrovská komplikace přišla v 54. minutě, ve které Milan Havel dostal druhou žlutou kartu a Plzeň tak dohrávala zbytek zápasu v deseti. Po hodině hry se Staněk znovu zaskvěl, tentokráte proti dalekonosné střele Baha.

Viktorka se ani o deseti nevzdala. Jako další se do zakončení svou urputností dostal Aleš Čermák, ale hostující obrana jeho nadějný pokus zblokovala. V 73. minutě se však plzeňské ambice na triumf začaly ztenčovat. Simon Deli přesným nákopem našel Ibrahimu Traorého, jenž sklepl na zcela volného Abdallaha Simu a Slavia vedla.

V závěru zápasu mohli Západočeši vyrovnat, jenže Jakub Brabec z vápna míč přepálil nad bránu. Sešívaní tak po trefě Simy slaví triumf v MOL Cupu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky MOL Cup, FC Viktoria Plzeň, Slavia Praha, finále MOL Cup, SK Slavia Praha, Milan Havel, Michal Bílek, Ondřej Kolář, FK Viktoria Žižkov, Jindřich Staněk, Jean-David Beauguel, Lukáš Kalvach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia má double! Vítězství v poháru sešívaným vystřelil Sima  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.