Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Slavia porazila Mladou Boleslav 3:0. Dva góly dal rozjetý Stanciu

Mladá Boleslav - Fotbalisté pražské Slavie zvítězili ve 23. kole první ligy v Mladé Boleslavi 3:0. Obhájce titulu rozhodl už v úvodním dějství, kdy se dvakrát trefil Nicolae Stanciu. V 82. minutě pak proměnil penaltu střídající Júsuf Hilál. "Červenobílí" nadále jako jediní v ligové sezoně drží neporazitelnost a vedou neúplnou tabulku o 14 bodů před druhou Spartou, která má dvě utkání k dobru.

Slávisté v nejvyšší soutěži bodovali ve 35 zápasech za sebou a k vyrovnání vlastního rekordu jim chybí jediné utkání. Pražané se vítězně naladili na čtvrteční odvetu osmifinále Evropské ligy na půdě Glasgow Rangers. Boleslav nebodovala po předchozích dvou výhrách a na 15. místě tabulky má nadále čtyřbodový náskok na sestupové příčky. Domácímu trenérovi Karlu Jarolímovi nevyšel duel proti bývalému klubu, za který hrál a který později dovedl k dvěma titulům.

Kouč Slavie Trpišovský oproti čtvrtečnímu domácímu úvodnímu osmifinále Evropské ligy s Rangers (1:1) udělal z různých důvodů pět změn v základní sestavě. Šanci dostali uzdravený Van Buren či Tecl, který hrál v lize od začátku poprvé od září. V 16. minutě se právě hostující útočník dostal do první velké šance, ale sám před brankářem Šedou minul. Poté domácí gólman vyrazil Simovu střelu.

Slávisté byli podle předpokladů aktivnější a v 27. minutě otevřeli skóre. Stanciu z přímého kopu zakroutil míč s pomocí tyče do sítě a skóroval ve čtvrtém utkání za sebou, do kterého nastoupil.

Rumunský záložník byl nabuzený a pět minut před pauzou se prosadil znovu. Ve vápně si pohrál s obránci a z úhlu s přehledem zavěsil. Dva góly v jednom duelu dal v české lize počtvrté, na první hattrick stále čeká. Ještě do přestávky mohl zvýšit Tecl, ale v další šanci trefil Šedu.

V 58. minutě mohl snížit domácí Škoda, hlavičku však poslal mimo. Na opačné straně se podobně vedlo Provodovi. Jarolím 20 minut před koncem netradičně provedl hned čtyři střídání najednou, ale jeho svěřenci na zdramatizování zápasu neměli.

Naopak v 81. minutě zahrál Šimek ve vlastním vápně rukou a střídající Hilál z penalty nezaváhal. Na druhé straně Preisler první mladoboleslavskou střelou mezi tyče protáhl Koláře, krátce poté se pro změnu dostal do zakončení znovu Hilál, ale hlavičkoval vedle. Slavia porazila Boleslav v lize podesáté za sebou.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:3 (0:2)

Branky: 27. a 40. Stanciu, 82. Hilál z pen. Rozhodčí: Julínek - Kubr, Leška - Berka (video). ŽK: Matějovský, Škoda - Bořil, Sima. Bez diváků.

M. Boleslav: Šeda - Douděra, Šimek, Křapka (71. Řezník), Preisler - Matějovský (71. Jirásek), Dancák - Skalák (82. Fulnek), D. Mašek (71. Jiří Klíma), Zmrhal (71. Ladra) - Škoda. Trenér: Jarolím.

Slavia: Kolář - Masopust, Kúdela, Deli, Bořil - Hromada - Van Buren (71. Lingr), Stanciu (79. Holeš), Provod (78. Bah), Sima (86. Višinský) - Tecl (79. Hilál). Trenér: Trpišovský.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Mladá Boleslav, SK Slavia Praha, Praha, FK Mladá Boleslav, Nicolae Stanciu, AC Sparta Praha, Karel Jarolím, ŠKODA AUTO a.s., Evropská liga UEFA, Rangers FC, SIMA Peru, Jiří Klíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia porazila Mladou Boleslav 3:0. Dva góly dal rozjetý Stanciu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.