Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Souboj dvou Slavií dopadl podle očekávání. Pražští sešívaní porazili ty karlovarské 10:3

Osmifinále MOL Cupu dnes proti sobě postavilo dvě Slavie. Pražská Slavia byla domácí, hostující karlovarská. Pro karlovarské fotbalisty, kteří byli posledními zástupci třetiligových týmů v poháru, šlo zřejmě o vrcholný zážitek jejich fotbalové kariéry. Lídři českého fotbalu se však s amatérskými fotbalisty ze západu Čech nemazlili a vyprovodili je z poháru porážkou 11:2.

Karlovarský trenér Marián Geňo si před utkáním velmi přál, aby se jeho mužstvu postavilo do cesty právě jednomu z pražských S. Los určil Slavii, a tak se aktuálně nejlepší český fotbalový tým utkal doma s posledním amatérským klubem, který zůstal v pohárových bojích, třetiligovým FC Slavia Karlovy Vary.

Třešničkou na pomyslném fotbalovém dortu, který dnes karlovarští fotbalisté ochutnali, byl přímý přenos České televize, což byl pro Slavii Karlovy Vary historický moment. „Pro některé z nás to může být vrchol našich fotbalových příběhů, na tohle se jen tak nezapomíná,“ dodává karlovarský kapitán Karlových Varů Martin Pěkný.

Průběh utkání byl však v režii domácí Slavie. Hned ve 4. minutě proměnil penaltu Ibrahim Traoré. O dvacet minut později si Denis Višinský narazil balon s Beranem, utekl obráncům a zvýšil na 2:0. Hned ve 26. minutě to bylo už 3:0, když Ondřej Lingr nadvakrát propálil Cháru.

Na 4:0 zvyšoval ve 34. minutě Stanislav Tecl, který po brejku proměnil přihrávku Višinského. Tím první poločas však zdaleka neskončil. O další čtyři minuty později zvyšoval na 5:0 opět Tecl, který se trefil z hranice pokutového území. Karlovy Vary se z ojedinělé šance trefili. Zdeněk Skala chtěl centrovat do vápna, trefil ale Kúdelu, od kterého se míč odrazil do branky. Po snížení si vzal slovo opět Tecl, který gólem do šatny stanovil skóre prvního poločasu na 6:1.

Na 7:1 zvýšil pět minut po začátku druhé půle Ondřej Lingr. O tři minuty později se trefili opět západočeši, kteří se při rozhovém kopu chytli kolem ramen, chvilku pobíhali v kolečku a nakonec se rozeběhli směrem do vápna, kde míč přesně k zadní tyči uklidil Ludvík Tůma.

V 58. minutě zvýšil na 8:2 Denis Višinský. 66. minuta přinesla kuriózní situaci, kdy se opět Višinský se protáhl po levém křídle a hodně tísněný poslal alespoň střílený balon do malého vápna soupeře, kde se míč od kopačky Brabce odrazil za záda Cháry, 9:2. V 85. minutě se trefily opět Vary, za které na 3:9 z jejich pohledu snížil Tomáš Fencl. Na konečných 10:3 pro pražskou Slavii pečetil v 86. minutě Stanislav Tecl.

Slavia Praha - Karlovy Vary 10:3 (6:1)

Branky: 34., 38., 45.+1 a 86. Tecl, 26. a 50. Lingr, 24. a 58. Višinský, 3. Traoré z pen., 65. vlastní Brabec - 42. vlastní Masopust, 53. Tůma, 84. Fencl. Rozhodčí: Petřík - Váňa, Hurych.

Sestava Slavie: Stejskal - Masopust, Kúdela (70. Zima), Kačaraba, Oscar (70. Nikl) - Traoré (70. Samek) - Lingr, Beran (31. Ševčík), Rigo (55. Hilál), Višinský - Tecl. Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, pohár, Slavia, Karlovy Vary, Praha, SK Slavia Praha, fotbalista, Stanislav Tecl, MOL Cup, Denis Višinský, Česko, Ondřej Lingr, Ibrahim Traoré

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Souboj dvou Slavií dopadl podle očekávání. Pražští sešívaní porazili ty karlovarské 10:3  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.