Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Slavia postupuje do dalšího kola Evropské ligy! Sešívaní porazili Leicester na jeho hřišti 2:0

Fotbalisté pražské Slavie senzačním způsobem pokořili soupeře z nejprestižnější fotbalové ligy světa. Sešívaní v dnešním odvetném utkání prvního vyřazovacího kola Evropské ligy porazili Leicester City na jeho hřišti 2:0. Díky remíze mezi oběma kluby z prvního utkání ve Vršovicích, postupují do dalších bojů ve fotbalové Evropě na úkor soupeře z Premier League právě Pražané.

Nesmělý vstup Slavie do utkání

Hned ve 3. minutě přišla první veliká šance domácího Leicesteru City. Söyüncü vyvezl míč před vápno, balon se dostal k Ünderovi, který střílel z ostrého úhlu. Gólman Slavie Kolář míč vykopl jen kus před sebe a Söyüncü z dorážky přestřelil.

Během první půl hodiny Slavia působila na hřišti nesebevědomým dojmem. První šance sešívaných přišla ve 28. minutě.

Stanciu z vlastní poloviny nakopl míč, ke kterému se dostal Sima. Ten se rozhodl pro zakončení z hodně velké dálky, snažil se překvapit Schmeichela, ale nakonec bránu netrefil. První poločas tedy zůstal bez branek.

Výborný vstup sešívaných do druhé půle

Slávisté měli výborný vstup do druhé půle, který vyvrcholil ve 49. minutě, kdy Stanciu nacentroval balon za oba stopery domácího týmu, kde byl Lukáš Provod. Ten z bezprostřední blízkosti z první napálil balon nechytatelně za záda Schmeichela. Slavia vedla 1:0.

Rozhodující krok k postupu přidali sešívaní v 79. minutě. Olayinka míč posunul míč v relativně nenápadné situaci míč před vápnem Abdallahu Simovi. Střela Simy skončila přesně v dolním rohu branky Leicesteru.

Slavia nepustila Leicester do závěrečného tlaku a postupuje do dalšího kola vyřazovacích bojů Evropské ligy.

Leicester City - SK Slavia Praha 0:2 (0:0)

Branky:  49. Provod (Stanciu), 79. Sima (Olayinka)

Leicester City: Schmeichel (C) – Amartey (61. R. Pereira), J. Evans, Söyüncü, Thomas – Tielemans, Ndidi – Ünder (80. Tavares), Choudhury (61. H. Barnes), Albrighton (61. Castagne) – Vardy.
Náhradníci: D. Ward, Jakupović – Flynn, N. Mendy, H. Barnes, R. Pereira, Castagne, Fuchs, Leshabela, Tavares.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Bah, Kúdela, Zima, Bořil (C) – Hromada (75. Lingr), Provod – Sima, Stanciu (69. Oscar), Olayinka – Kuchta (83. Masopust).
Náhradníci: Stejskal, Kovář – Deli, Oscar, Holeš, Višinský, Traoré, Masopust, Lingr.

Ohodnoť článek

Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, sport, Leicester, Slavia, Evropská liga, SK Slavia Praha, Leicester City FC, Evropská liga UEFA, Premier League, Evropa, Vršovice, SIMA Peru, Lukáš Provod, John William Evans

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia postupuje do dalšího kola Evropské ligy! Sešívaní porazili Leicester na jeho hřišti 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.