Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Škatulata ve Slavii. Z Brugg se vrací Deli, Musa jde do bundesligy

Fotbalisté Slavie získali výraznou posilu pro jarní část sezony, do Edenu se po roce a půl vrací obránce Simon Deli. Na twitteru o tom informoval předseda představenstva Pražanů Jaroslav Tvrdík. Devětadvacetiletý stoper z Pobřeží slonoviny by měl v týmu ligového mistra a lídra tabulky hostovat do konce sezony z belgických Brugg. Na hostování do bundesligy míří Petar Musa.

„Slávistický titán Simon Deli se vrací domů do Edenu. Vítej znovu v nejkrásnějším dresu, kámo," uvedl na sociální síti Tvrdík a připojil fotografii, na níž Deli podepisuje smlouvu.

Slavia před blížícím se vstupem do jarní části Evropské ligy hledala dalšího stopera poté, co se jí opět vážně zranil David Hovorka. Pražané nejprve uvažovali, že si stáhnou některého obránce z hostování, to ale podle trenéra Jindřicha Trpišovského nebylo možné.

Deli opustil Slavii coby jeden z nejlepších ligových stoperů předloni v létě, kdy přestoupil do Brugg. Africký stoper si s belgickým šampionem zahrál na podzim skupinu Ligy mistrů, ale na konci prosince přestal za belgický celek nastupovat a v letošním roce byl náhradníkem.

Se Slavií získal Deli dva ligové tituly a dvakrát s ní vyhrál domácí pohár. Působil také v Českých Budějovicích, Příbrami a na Spartě, za kterou ale v A-týmu do soutěžního duelu nenastoupil. Celkem má v české lize na kontě 104 utkání a tři vstřelené branky.

Další očekávanou změnou je odchod Petara Musy. Chorvatský kanonýr, který v probíhající sezóně spíše zahříval lavičku, stráví zbytek sezóny v Unionu Berlín, tradičním klubu, který je aktuálně v bundesligové tabulce osmý.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, první, Slavia, Deli, Musa, Simon Deli, SK Slavia Praha, Club Brugge KV, Petar Musa, Jaroslav Tvrdík, Stadion Eden, Pobřeží slonoviny, Evropská liga UEFA, David Hovorka, Liga mistrů UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škatulata ve Slavii. Z Brugg se vrací Deli, Musa jde do bundesligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.