Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vršovické derby vyhrála Slavia. U obou gólů byl devatenáctiletý Sima

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 13. ligovém kole ve vršovickém derby nad Bohemians 1905 2:1. Domácí poslal v úvodu do vedení sedmým gólem v této sezoně nejvyšší soutěže Abdallah Sima, který pak v 66. minutě přihrál na pojistku Lukáši Provodovi. Vzápětí už jen snížil Petr Hronek. Obhájce titulu nadále drží neporazitelnost v ligové sezoně, v nejvyšší soutěži neprohrál už 24 utkání po sobě a vede neúplnou tabulku o pět bodů před Spartou. Bohemians nebodovali ve třech z posledních čtyř kol a jsou třináctí.

„Je to za tři body, ale spokojený nejsem“

„Je to za tři body, ale s výkonem spokojen rozhodně nejsem. Měli jsme hrát mnohem lépe v útočné fázi a dostali jsme zbytečný gól," řekl při on-line tiskové konferenci slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Slavia mohla nastoupit po zrušení karantény, kvůli níž nehrála středeční utkání ve Zlíně. Podle klubu i pražské hygieny byly testy devíti hráčů soukromou laboratoří na začátku týdne chybně vyhodnoceny jako pozitivní a kontrolní odběry ve čtvrtek měl celý tým negativní.

"Červenobílí" začali podle očekávání aktivněji a brzy se ujali vedení. Stanciuovu střelu v páté minutě ještě Le Giang vyrazil, ale dvě minuty nato už inkasoval. Sima dostal dlouhý pas od Stanciua a technickou přízemní střelou na zadní tyč otevřel skóre. Devatenáctiletý Senegalec skóroval v pátém ligovém utkání po sobě.

„Bylo to podobné jako minule proti Liberci, kdy dal dva góly, ale jeho výkon v poli nebyl tak dobrý. Dnes se to opakovalo. Když ale bude mít dva body na zápas a nebude to herně ono, pořád je to lepší, než kdyby to bylo herně skvělé a body by neměl," poznamenal Trpišovský.

Špatný úvod Bohemians

„Jako tradičně jsme měli špatný vstup do zápasu. Byli jsme hodně pasivní a Slavia nás velmi brzy ztrestala," litoval trenér Bohemians Luděk Klusáček, který hrával za Slavii.

Ke konci poločasu se hosté zvedli a měli dvě šance. Bývalý slávista Necid však ve 43. minutě zbytečně zasekával a už v nastavení úvodního dějství zasáhl proti hlavičce vlastního spoluhráče domácí gólman Kolář.

"Klokani" se i na startu druhé půle snažili hrát aktivně. V 51. minutě napřáhl z dálky Hronek a Kolář balon vyrazil na roh. V době, kdy hosté srovnali hru, inkasovali podruhé. Po Simově přihrávce se v 66. minutě dostal do úniku Provod a sám před Le Giangem nezaváhal.

Bohemians se ihned vrátili zpět do zápasu. Do Vondrova centru se v 68. minutě položil Hronek a zblízka hlavou nedal Kolářovi šanci. Slavia inkasovala teprve čtvrtý gól v ligové sezoně.

Domácím mohl vzápětí vrátit dvoubrankový náskok Stanciu, z hranice vápna ale těsně minul. V 71. minutě nastřelil hostující Köstl ve vápně ruku spoluhráče Vondry a sudí Franěk po přezkoumání situace u videa zrušil původně nařízenou penaltu.

Bohemians až do konce bojovali o remízu, ale větší šanci na vyrovnání už neměli. Venku prohráli v lize pošesté za sebou. „Ve druhém poločase jsme malinko zvýšili aktivitu. Brejky Slavie ale byly nebezpečné a podařilo se jim navýšit vedení. To se nakonec ukázalo jako rozhodující. Přestože jsme jednu branku vstřelili, k bodu to nestačilo," konstatoval Klusáček.

Slavia se naopak vítězně naladila na středeční šlágr a závěrečný zápas roku v Plzni, na kterou má nečekaně náskok už 12 bodů. „Začne zápas a je úplně jedno, o kolik je to bodů. Plzeň doma neprohrává, je tam silná. Navíc bude mít obrovskou motivaci ukázat, že kvalitu má, může snížit náskok," řekl Trpišovský.

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:1 (1:0)

Branky: 7. Sima, 66. Provod - 68. Hronek. Rozhodčí: Franěk - Horák, Podaný - Machálek (video). ŽK: Provod, Masopust, Trpišovský (trenér) - Dostál. Bez diváků.
Slavia: Kolář - Masopust, Kúdela, Zima, Bořil - Oscar (64. Traoré), Stanciu (77. Lingr) - Sima, Provod, Olayinka - Kuchta (90. Tecl). Trenér: Trpišovský.
Bohemians: Le Giang - Köstl, Hůlka, Bederka - Dostál (84. Schumacher), Jindřišek (90. Květ), Hronek, Vondra - Pulkrab, Necid (76. Osmančík), Vaníček (83. Nečas). Trenér: Klusáček.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook SK Slavia Praha

Štítky fotbal, sport, Slavia, Bohemians 1905, SK Slavia Praha, Abdallah Sima, Petr Hronek, Lukáš Provod, Jindřich Trpišovský, AC Sparta Praha, Luděk Klusáček, trenér, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vršovické derby vyhrála Slavia. U obou gólů byl devatenáctiletý Sima  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.