Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Vedení Viktorky Žižkov napsalo radnici otevřený dopis. Chce vědět, jaký je plán se stadionem

Vedení fotbalové Viktorie Žižkov odeslalo radním městské části Praha 3 otevřený dopis kvůli aktuálnímu dění kolem stadionu v Seifertově ulici. Druholigový klub od radnice stále neobdržel odpověď na plán týkající se budoucnosti stadionu. Viktoria mimo jiné žádá, aby mohla investovat peníze do rekonstrukce stadionu za účelem získání profesionální licence. V opačném případě by klub čelil existenčním problémům.

Klub žádá od radnice souhlas k tomu, aby ze svých peněz mohl investovat 25 milionů korun do rekonstrukce stadionu pro získání licence. Žižkov díky výjimce hraje domácí zápasy druhé ligy na Proseku, jelikož zastaralý areál v Seifertově ulici nesplňuje podmínky k udělení profesionální licence. Další výjimka mu však nebude udělena, pokud na jeho stadionu nezačne rekonstrukce.

„Bez profesionální licence ztrácí klub jakoukoli naději na udržitelnou budoucnost. Klub je stabilizovaný po finanční stránce, daří se mu výsledkově a má potenciál být opravdovou chloubou Prahy 3. Chceme dělat radost našim fanouškům a všem fotbalovým příznivcům. Bez stadionu to však nepůjde," uvedli v dopise majitel klubu Martin Louda a předseda představenstva Milan Richter.

VIZUALIZACE: Projekt, který vdechne dolnímu Žižkovu nový život. Podívejte se na nový stadion Viktorky

Jak pokračují přípravy projektu modernizace stadionu žižkovské Viktorky v Seifertově ulici v Praze 3? Probíhají jednání zástupců klubu s představiteli MČ Praha 3 a Magistrátu hlavního města Prahy, na programu jsou inženýrské práce, vznik...

Viktoria se také zavázala, že po převedení stadionu do majetku klubu investuje zhruba 40 milionů korun do jeho modernizace a vylepšení okolí. Dvacet milionů korun by dala na vybudování tréninkového zázemí pro mládež v Praze 3. Klub se také zavázal, že do deseti let od uzavření dohody vybuduje nový stadion. Pokud by se nepostavil, byl by možný zpětný odkup.

Klub předložil nabídku radnici 6. září. Následující měsíc ji nejprve představil zástupcům zastupitelských klubů městské části Prahy 3 a poté i zástupcům radnice Prahy 3 včetně starosty Jiřího Ptáčka (TOP 09). Odpověď měla Viktoria obdržet do konce října, ale k dnešnímu dni se tak podle ní stále nestalo.

„Dohoda s radnicí je pro nás prioritou číslo jedna. Udělali jsme v posledních měsících maximum pro to, aby se na Viktorce už dávno pracovalo. Upřímně, za naši stranu jsme připravili opravdu velkorysou nabídku. Když se na to podívám naprosto s čistou hlavou, musíme se dohodnout do Vánoc," citoval klubový web Loudu.

V otevřeném dopise stojí, že pokud by radnice nabídku klubu odmítla, musela by licenci získat sama. „V současné kombinaci stavu dlouho zanedbávaného stadionu a ekonomické krize je to pro samosprávu úkol prakticky nemožný," napsali Louda s Richterem.

Podle nich by mohl nastat černý scénář. „Radnice profesionální licenci nezíská a v tom případě se škody klubu vyšplhají do výše desítek milionů korun. V tomto případě budeme muset přikročit k vymáhání náhrady škody a dojde k naprosté devastaci klubu s více než stoletou tradicí."

Na současnou situaci se podle Loudy s Richterem ptal i licenční manažer Fotbalové asociace ČR, který klub i Prahu 3 požádal o vyjádření k situaci. Klub radnici žádá o oficiální stanovisko do 20. prosince.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto fkvz.cz

Štítky sport, fotbal, stadion, Žižkov, Praha, radnice, FK Viktoria Žižkov, otevřený dopis, FC Viktoria Plzeň, licence, Milan Richter, Fotbalová asociace České republiky, TOP 09, Jiří Ptáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedení Viktorky Žižkov napsalo radnici otevřený dopis. Chce vědět, jaký je plán se stadionem  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.