Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Spartu definitivně opustil záložník Kanga. Vrací se do Srbska

Kontroverzní záložník Guélor Kanga definitivně opouští pražskou Spartu. Informaci dnes potvrdil sportovní ředitel klubu Tomáš Rosický. O odchodu devětadvacetiletého gabonského záložníka se mluvilo delší dobu. Kanga spekulace přiživoval na svém Instagramu. Nyní je definitivní jeho návrat do CZ Bělehrad.

„Po nástupu do funkce sportovního ředitele jsem se zmiňoval o věcech, které pro mě při skládání mužstva budou naprosto podstatné a které tvoří základ mé představy o fungování skutečného týmu. Jednou z těchto věcí bylo, aby se Sparta opět prezentovala jako skutečný tým, a ne jako soubor individualit. Zároveň jsem hovořil i o tom, že budeme ve Spartě pracovat s hráči, kteří mají touhu v klubu být, identifikují se s klubem a jeho hodnotami a mají týmové smýšlení,“ shrnul ve svém prohlášení Rosický.

Sparta nabídla tvořivému záložníkovi roční smlouvu s opcí na další sezonu, která by se automaticky aktivovala podle hráčových podzimních výkonů. Kanga ale údajně chtěl rovnou dvouletý kontrakt.

„Za dva a půl roku, co Kanga v našem klubu působil, splňoval vše, jak bychom si představovali, ať už na hřišti i mimo něj, jen poslední tři měsíce před vypršením smlouvy. Respektoval týmová pravidla, dodržoval pokyny trenéra. Pak je to hráč, kterého tu chceme. S ohledem na tento fakt a po zkušenostech s ním jsme vyhodnotili, že naší společnou cestou může být jen kontrakt, který bude hráče od samého začátku motivovat k tomu, aby nadále splňoval tato kritéria,“ potvrdil sportovní ředitel a dodal: „Proto jsme navrhli model: hraješ, plníš úkoly trenéra, jsi disciplinovaný, máš dvouletý kontrakt. Takovou délku nové smluvní spolupráce si sám Kanga představoval. Tento model byl ale zároveň nastavený takto: nejsi disciplinovaný, nerespektuješ spoluhráče a kouče, pak nehraješ a budeš tu s námi jen rok.“

Gabonský záložník působil na Letné dva a půl roku. Celkem v klubu odehrál 81 soutěžních zápasů a vstřelil 31 gólů. Kangovou doménou byly pokutové kopy, při jejichž zahrávání se téměř nemýlil. Brankáře soupeřů pak často deptal také přesnými projektily z uctivé vzdálenosti.

Ohodnoť článek

Foto AC Sparta Praha

Štítky Praha, AC Sparta Praha, fotbal, Kanga, Srbsko, Tomáš Rosický, FK Crvena zvezda, Guélor Kanga, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spartu definitivně opustil záložník Kanga. Vrací se do Srbska  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.