Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mistrovská Slavia rozdrtila Jablonec 4:0. Sparta prohrála v Plzni 1:2

Slavia i po mistrovských oslavách dokázala jednoznačně přehrát Jablonec. Nad svým soupeřem vyhráli 4:0. Letenští odehráli zápas venku proti Plzni. Na druhý celek v tabulce ale nedokázali vyzrát a prohráli 1:2.

Sparta prohrála s druhou Plzní

Sparta se vydala v neděli do Plzně, která už má jisté druhé místo. Naopak Letenští mají pořád o co hrát. Pokud setrvají na třetím místě, tak se mohou v příští sezoně těšit na kvalifikaci o Evropskou ligu.

Pražané byli v úvodu aktivnějším celkem a vypracovali si několik útočných akcí a domácí tým se musel soustředit spíše na obranu. K první brance utkání měl v 15. minutě blízko Bořek Dočkal, který vystřelil ze vzdálenosti zhruba 25 metrů. Jeho pokus ale pouze orazítkoval Hruškovu branku.

Plzeňští fotbalisté hráli aktivněji

První nadějnou šanci si domácí fotbalisté zapsali až ve 22. minutě, kdy se do vzduchu zavěsil Mihálik. Jeho hlavička po centru z pravé strany ale skončila nad brankou. Hned o minutu později mohla Viktoria opět skórovat. Karabec chtěl poslat malou domu Nitovi, ale přihrávku vystihl Hořava. Ten se objevil sám před brankářem, kterého ovšem nepřehodil.

Do konce druhé půle už výraznější akce nepřibyly. Kayamba ve 31. minutě vystřelil z dálky nad břevno, Hořava o sedm minut později zakončil odražený míč šajtlí po zemi vedle branky.

Fotbalisté Sparty se dostali po delší době k zakončení v 52. minutě. Tetteh zkusil vystřelit z otočky, míč skončil vedle tyče. Pěknou střelou se prezentoval na druhé straně Mihálik, který napřáhl z větší dálky. Jeho pokus šel ale zhruba o metr vedle.

Dva góly během deseti minut

Plzeňští hráči se mohli radovat o pár minut později, kdy dovedli rohový kop to zdárného konce. Kovařík našel přesně Chorého, ten hlavičkou míč umístil k zadní tyči. Domácí fotbalisté chytli slinu a o minutu později mohli slavit další gól. Mihálik z hranice šestnáctky zamířil po zemi. Nita ale dokázal zasáhnout y míč vytěsnit na roh.

Plzeň pokračovala v aktivní hře a tlačila se dopředu. V 65. minutě se domácímu týmu snaha vyplatila a připsali si druhý gól v utkání. Výborný výkon korunoval gólem Ondřej Mihálik, kterého před brankou našel stříleným centrem Chorý.

Kopic viděl červenou za nesmyslný faul

Domácí mužstvo i přes další gólovky nedokázalo skóre navýšit. V 85. minutě si ale místo gólu připsal červenou kartu Kopic. Místo po trávníku se totiž kopačkou prošel po Vindheimovi, kterého ještě předtím povalil.

Sparta dokázala početní výhodu využít vstřelením jednoho gólu. V 88. minutě vyzkoušel své štěstí z dálky Karlsson a byl úspěšný. Jeho střelu ještě protečovala plzeňská obrana a Hruška už míč nedokázal zastavit. Ve zbytku utkání se už nepodařilo Letenským srovnat a zápas tak skončil výhrou 2:1 pro Plzeň.

FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha 2:1 (0:0)

Branky: 56. Chorý (J. Kovařík), 65. Mihálik (Chorý) – 88. Moberg Karlsson (Vindheim)

Karty: 34. Kayamba (PLZ) – 40. Drchal (SPA), 83. Vindheim (SPA)   85. J. Kopic (PLZ)

Držení míče: 56 % : 44 %.

Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 8:5. Rohy: 8:6. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 21:10.

FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – M. Havel, Hejda, Brabec (C), J. Kovařík – Kalvach, Al. Čermák, Hořava – Kayamba (71. Řezník), Beauguel (24. Chorý, 90+2. Pernica), Mihálik (71. J. Kopic).
Náhradníci: Staněk – Diaz, Limberský, J. Kopic, Řezník, Chorý, Pernica.

AC Sparta Praha: Nita – Vindheim, Mandjeck, Costa, Matěj Hanousek – Hložek (46. Horák), Trávník, Dočkal (C) (46. Kanga), Karabec (74. Sáček), Drchal (65. Moberg Karlsson) – Tetteh (78. Patrák).
Náhradníci: Heča – Moberg Karlsson, Kanga, Sáček, Patrák, Horák, Hucek.

Rozhodčí: Orel – Hájek, Novák

Diváci: 2 925

Jasná výhra pro Slavii

Slávisté museli přerušit mistrovské oslavy a postavit se svému soupeři, kterým byl Jablonec. I když byl duel pro Jablonec bodově důležitější a sešívaní jej mohli spíše vypustit, tak si přeci jenom Pražané připsali další výhru.

Gólový start

V 7. minutě se nejdříve v nadějné šanci objevil kapitán sešívaných Bořil, který po rohu zakončoval hlavičkou pouze těsně vedle branky. O minutu později si už Slavia připsala první gól utkání. Stanciu nádherným centrem našel ve vápně nabíhajícího Musu. Ten balon uklidil do branky Hrubého, který se ještě dožadoval odpískání ofsajdu. Musa si ale ofsajdové postavení pohlídal.

Slávisté měli jednoznačně navrch a soupeře vytlačili až do obranné třetiny hřiště. Musa hlavičkoval na branku ve 27. minutě po centru od Coufala. Jeho pokus šel ale poměrně hodně mimo.

Další branky přidal Ševčík a opět Musa

Běžela 34. minuta a fanoušci Slavie mohli opět slavit. Nejdříve se k ráně odhodlal Provod, jehož ránu ale zblokovali obránci Jablonce. S dorážkou do poloprázdné branky si následně poradil Ševčík, který navýšil na 2:0.

Šanci ke skórování si vytvořil také Jablonec. Ve 45. minutě Hämäläinen hlavičkou o zem zamířil až do šibenice. Brankář Markovič ale jeho pokus výtečně vykryl a míč vyškrábl mimo hřiště.

Slavia pokračovala ve své pohledné a nebezpečné hře. Mistr ligy byl za svou snahu odměněn třetím gólem. Střelcem byl opět Petar Musa, který v situaci jeden na jednoho vyzrál nad gólmanem Hanušem.

Sešívaní jablonecké fotbalisty jasně přehrávali a nedali jim prostor k tomu, aby si vytvořili také nějakou šanci. V závěru se hra rozkouskovala kvůli střídáním obou týmů. Jablonečtí se ještě přeci jenom dostali do šance. V 78. minutě zakončoval Pilík, který se snažil sklepnout míč po stříleném centru. Střelu ale na poslední chvíli srazil Provod.

Drtivá dominance

Domácí fotbalisté nebyli k zastavení a přidali čtvrtou branku. Stanciu opět předvedl svoji techniku a přihrávkou za obranu našel nabíhajícího Masopusta. Ten míč bez problému poslal do sítě a v 87. minutě navýšil skóre na 4:0.

Více gólů už ani jeden tým nepřidal. A to i přesto, že v nastavení Slavia ještě zahrávala pokutový kop. K penaltovému pultíku se postavil Musa, který si brousil zuby na hattrick. Penaltu ale neproměnil a Hanuš předvedl perfektní zákrok.

SK Slavia Praha - FK Jablonec 4:0 (2:0)

Branky: 8. Musa (Stanciu), 34. Ševčík, 58. Musa, 87. Masopust (Stanciu)

Karty: 54. Takács (SLA), 72. Oscar (SLA) – 23. Krob (JAB), 59. Štěpánek (JAB)

Neproměněná penalta: 90+2. Musa (SLA), brankář Hanuš zneškodnil

Držení míče: 70 % : 30 %.

Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 7:12.

SK Slavia Praha: Markovič – Coufal, Kúdela (33. Frydrych), Takács, Bořil (C) (73. Felipe) – Oscar (73. Masopust), Ševčík (60. Hellebrand) – Stanciu, Júsuf Hilál (60. Traoré), Provod – Musa.
Náhradníci: Kovář – Frydrych, Traoré, Felipe, Tecl, Masopust, Hellebrand.

FK Jablonec: V. Hrubý (29. Hanuš) – Plechatý, Jeřábek, Štěpánek, Krob – Hübschman (C) – R. Acosta, T. Pilík, Hämäläinen (68. Chramosta), Černák (46. Macháček) – Doležal (75. Velich).
Náhradníci: Hanuš – Breda, Chramosta, Macháček, Peřina, Velich, Dočekal.

Rozhodčí: Lerch – Poživil, Ratajová (Petřík)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook SK Slavia Praha

Štítky AC Sparta Praha, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, FK Jablonec, FK Baumit Jablonec, Ondřej Mihálik, fotbalista, banánovník, Bořek Dočkal, Evropská liga UEFA, Petar Musa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovská Slavia rozdrtila Jablonec 4:0. Sparta prohrála v Plzni 1:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.