Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bohemka si odváží důležitou výhru 2:1 ze Slovácka. Obě branky klokanů posvětil VAR

Klokani vstoupili do vyřazovací části Fortuna ligy cennou výhrou 2:1 na půdě Slovácka. Regulérnost obou gólu Bohemky ověřoval VAR. O tom, který celek postoupí dál, se rozhodne příští sobotu v Ďolíčku.

Tým Bohemians Praha 1905 v neděli čekal první vyřazovací zápas ve skupině o Evropskou ligu. Klokani se utkali venku se Slováckem, kterému se v posledních ligových zápasech příliš nedařilo. Zato Bohemka po koronavirové pauze vyhrála všechny zápasy, kromě toho proti Spartě.

Už ve 4. minutě mohli diváci vidět první gól zápasu, proti byla ale branková kontrukce. Klokani měli problém s rozehrávkou a toho využili fotbalisté Slovácka. Reinberk z křídla nacentroval na Dvořáka, který hlavou trefil pouze břevno.

Vacek otevřel skóre už ve 14. minutě

Bohemka měla více ze hry, a to se projevilo na skóre. Nečas z levé strany přihrál po zemi na Vacka, který míč dostal holení do sítě. Podle pomezního rozhodčího stál Vacek v ofsajdu a hlavní sudí tak celou situaci ještě zkontroloval na videu. Nakonec ale gól uznal, o ofsajd se nejednalo a Bohemka tak ve 14. minutě vedla 1:0.

Domácí Slovácko si ke konci prvního poločasu užilo míč na kopačkách více než Bohemians. Nejdříve se ve 44. minutě objevil v dobré pozici Daníček, kterého našel Reinberk. Záložník Slovácka ale nedokázal prudkou střelu nasměrovat na branku.

Remízový poločas

V nastavení prvního poločasu se už domácí fotbalisté dočkali. Marek Havlík převzal míč ve středu hřiště, udělal pár rychlejších kroků a z dálky vystřelil na branku Valeše. Ten se po míči marně natahoval, pokus Havlíka skončil úspěchem a snížil stav na 1:1.

Fotbalisté Slovácka pokračovali v aktivní hře i na začátku druhé půle. Na hranice vápna vypálil Navrátil. Valeš se musel snažit, aby tuto jedovku k tyči zlikvidoval. Remízový stav mohli na svoji stranu překlopit také hosté. V 51. minutě běžel sám na gólmana Jakub Nečas. Porcal se rozhodl pro výběh, skočil Nečasovi pod nohy a tím situaci uklidnil.

Hra během druhého poločasu byla rozkouskovaná zejména kvůli kupícím se faulům. Fotbalisté obou týmů si nic nedarovali, pro to ovšem neměl pochopení sudí Rejžek, který rozdával jednu žlutou kartu za druhou.

I přesto, že se remíza hodila do vyřazovací fáze spíše hostům, byl tým Bohemians aktivnější a kombinačně se dokázali dostávat do šestnáctky. Finální přihrávka ale vždy skončila neúspěchem, lépe na tom nebyli klokani ani v zakončení.

V 85. minutě mohl o výhře svého týmu rozhodnout Sadílek, kterému v šestnáctce pěkně přihrál Havlík. Sadílek ale střelu z několika metrů poslal zcela nad branku.

VAR úřadoval i podruhé

S nadsázkou by se dalo říct, že by to nebyl ten správný zápas Bohemky, kde by emoce nerozvířil VAR. V minulých zápasech video klokanům několikrát hnulo žlučí. Tentokrát jim ale pomohlo k uznání druhého regulérního gólu. Ugwu našel v 87. minutě lobem za obranu Petra Hronka. Ten nekompromisně z blízkosti zakončil do branky Porcala a stanovil konečné skóre 2:1 pro tým Bohemians Praha 1905.

Bohemka si odvezla ze Slovácka důležitou výhru v tomto duelu, který bude pokračovat druhým zápasem příští sobotu 27. června. Tentokrát se klokani o postup do bojů o Evropu poperou v Ďolíčku.

1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:2 (1:1)

Branky: 45+2. Havlík – 14. Vacek (Nečas), 87. Hronek (Ugwu)

Karty: 57. P. Dvořák (SLO), 61. S. Hofmann (SLO), 71. Havlík (SLO) – 20. Ljovin (BOH), 29. Vacek (BOH), 41. Bartek (BOH), 58. Hronek (BOH), 90+3. Valeš (BOH)

1.FC Slovácko: Porcal – Reinberk, Mich. Kadlec, S. Hofmann, Divíšek – Navrátil, V. Daníček (C), Havlík, Kalabiška (54. Sadílek) – P. Dvořák (81. Kohút) – Jurečka (59. Zajíc).
Náhradníci: Nemrava – Mareček, Kohút, Šimko, Zajíc, Sadílek, Juroška.

Bohemians Praha 1905: Valeš – Bartek, Köstl, Hůlka, M. Dostál – Vacek (69. Květ), Jindřišek (C), Ljovin, Hronek (90+2. Krch), Nečas (69. Mosquera) – Vodháněl (79. Ugwu).
Náhradníci: P. Le Giang – Krch, Mosquera, Schumacher, Květ, Ugwu, Bederka.

Rozhodčí: P. Rejžek – P. Vlasjuk, P. Klupák

Diváci:1801

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook Bohemians Praha 1905

Štítky Bohemians Praha 1905, 1.FC Slovácko, fotbal, Bohemians 1905, 1. FC Slovácko, Marek Havlík, Jakub Nečas, fotbalista, Petr Hronek, Evropská liga UEFA, AC Sparta Praha, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohemka si odváží důležitou výhru 2:1 ze Slovácka. Obě branky klokanů posvětil VAR  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.