Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Šlágr kola skončil bezgólovou remízou. Slavia doma nedokázala přetlačit Plzeň

Slavie doma v neděli večer přivítala Plzeň, která se snaží Pražany bodově dohnat. První poločas patřil jednoznačně domácím, kteří hráli útočný fotbal. Ve druhé půli už ale tolik šancí k vidění nebylo. Ani jeden tým nedokázal vstřelit branku a fotbalisté se tak rozešli smírně po remíze 0:0.

Šlágr 28. kola Fortuna ligy mezi Slavii a Plzní byl důležitý pro oba týmy. Druhá Plzeň totiž před tímto duelem ztrácela na vedoucí Slavii osm bodů. Ani jeden celek přitom během prvních tří zápasů po koronavirové pauze nezaváhal a plně bodoval.

Sešívaní vstoupili do zápasu zostra, už v 3. minutě po přihrávce za obranu mohl zakončovat Masopust. Na míč ale ve skluzu nedosáhl, chyběl mu jeden krok navíc. O pět minut později se ve velké šanci ocitl Jan Bořil, na kterého míč posunul obloučkem Tecl. Slávistický kapitán vypálil z voleje, ale jeho střela zamířila nad branku.

Vykopnutý míč z branky

V duelu mezi prvním a druhým mužstvem ligy byl k vidění aktivní fotbal, převahu na míči měli jasně domácí. Jednu z mnoha šancí si připsali Slávisté v 17. minutě, kdy běžel z úhlu na Hrušku útočník Tecl. Rozhodl se přihrát Stanciuovi, který vystřelil do volného místa v brance. Jeden z plzeňských obránců ale zachránil svůj tým a vykopl míč na roh.

K prvnímu zakončení se Plzeň dostala až v 37. minutě, kdy z velké dálky vypálil Čermák. Ten obral o míč jednoho z domácích beků. Jeho pokus ovšem putoval mimo. Obrana sešívaných začala kupit chyby a plzeňský Kovařík se díky špatné rozehrávce dostal do šance. Kovaříkovi ale míč odlétl od nohy a Kolář svým výběhem situaci uklidnil.

Ještě před odchodem do šaten měli velkou tutovku domácí fotbalisté. Po dalekém odkopu až z obrany se k míči dostal k rozběhnutému Teclovi, který přihrál Masopustovi. I když se nejednalo o ideální pas, tak se s tím Masopust velmi dobře popasoval a dokázal zakončit. Hruška ale dobře vyběhl a střelu z otočky dokázal zpacifikovat.

Sešívaní šli za vítězstvím, ale s žádnou šancí nedokázali efektivně naložit. Ve druhém poločase nejdříve zkusil neúspěšně vypálit z dálky Provod, v 59. minutě se pak k zakončení dostal Stanciu. Tomu do cesty vstoupil Hruška, který zachytil míč.  

Fanoušci chyběli, dýmovnice ne

Před Eden dorazila řada slávistických přiznivců, kteří přišli podpořit svůj tým alespoň přes zeď. Fanouškům se dokonce podařilo v 68. minutě na roh tribuny vhodit dýmovnici a hlavní rozhodčí kvůli tomu na několik minut přerušil utkání.

Domácí už nebyli ve zbytku zápasu tak aktivní jako prvním poločase a do hry se více dostávala hostující Plzeň. Utkání ale spíše směřovalo k remíze, ze které by měli zřejmě větší radost Slávisté.

Sešívaným už podruhé v utkání chybělo pár centimetrů k tomu, aby zakončovali ve velmi nadějné šanci. Tentokrát Masopust hledal nabíhajícího Tecla, který se mohl natahovat, jak chtěl, ale balon mu utekl.

Zápas s postupem času ztrácel na kvalitě a ani jednomu mužstvu se nakonec nepodařilo vsítit gól. Bodový rozdíl mezi první Slavii a druhou Plzní tak zůstává pořád stejný, tedy osm bodů.

Ohlasy trenérů po utkání:

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): „Myslím, že to byl kvalitní zápas, po dlouhé době to bylo mezi prvním a druhým týmem fakt o fotbale. Byla tam spousta kombinačních akcí, hrálo se i spoustu čistého času. Takže dobrý zápas, na druhou stranu bez toho nejdůležitějšího, což jsou góly. Z naší strany ten výkon byl velmi dobrý. Škoda, že jsme nějakou šanci nedotáhli do gólu. Plzeň potvrdila kvalitu z minulých zápasů, proto si vážíme, jak jsme to odehráli a do kolika možností jsme se dostali. Pro nás je to o to cennější, o kolik hráčů jsme v zimě přišli. Že jsme se v takovém zápase dokázali přiblížit, navázat a i předčít některé výkony z podzimu. Kdybychom měli více klidu, mohli jsme vyhrát. Dnes jsme k tomu měli blíž, byli jsme nebezpečnější. Mrzí nás, že jsme nevyhráli, mohli jsme náskok ještě navýšit. Jsou tam pozitiva, máme třeba lepší vzájemný zápas. Ale cítíme, že kromě vstřelení gólu výkonu nic nechybělo. Takže pocity jsou smíšené."

Adrian Guľa (trenér Plzně): „Vstup do zápasu byl silnější ze strany soupeře. Slavia byla agresivní, pro nás bylo podstatné, že jsme to ustáli v defenzivě. V první části nám chybělo trochu více odvahy, rizika v té ofenzivní části. Přes poločas se kluci uklidnili a druhý poločas byl z naší strany lepší, i když neříkám úplně top. Měli jsme o mnoho lepší vstup do druhého poločasu, bohužel jsme standardku, propadnuté a odražené míče nedotáhli do konce, což si takovýhle zápas vyžaduje. Rozhodují detaily. Na druhou stranu bylo podstatné, že jsme byli pracovití, kompaktní. Musíme bod akceptovat, stál proti nám velmi, velmi kvalitní soupeř. Myslím, že soutěž je stále otevřená, stále zbývá strašně moc zápasů. Je super, že i ostatní týmy mají formu. Věřím, že to ještě bude boj."

SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň 0:0 (0:0)

Karty: 79. Provod (SLA), 90+5. Bořil (SLA) – 27. Hejda (PLZ), 60. Řezník (PLZ), 84. J. Kopic (PLZ), 90+1. Chorý (PLZ)

SK Slavia Praha: O. Kolář – Coufal, Kúdela, Zima, Bořil (C) – Ševčík, Holeš (90+6. Frydrych) – Masopust (86. Hellebrand), Stanciu, Provod – Tecl (86. Musa).
Náhradníci: Kovář – Frydrych, Hellebrand, Takács, Traoré, Musa, Júsuf Hilál.

FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Hejda, Brabec (C), Limberský, Řezník – Bucha, Kalvach, Al. Čermák – Kayamba (90+4. M. Havel), Beauguel (90. Chorý), J. Kovařík (71. J. Kopic).
Náhradníci: Sváček – Diaz, M. Havel, Hořava, Chorý, J. Kopic, Pernica.

Rozhodčí: Franěk – Vlček, Flimmel (Julínek)

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook SK Slavia Praha

Štítky SK Slavia Praha, FC Viktoria Plzeň, fotbal, Jan Bořil, trenér, 1. česká fotbalová liga, Jindřich Trpišovský, Adrián Guľa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šlágr kola skončil bezgólovou remízou. Slavia doma nedokázala přetlačit Plzeň  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.