Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Fotbalistou roku je Tomáš Souček, trenérem kouč Slavie Jindřich Trpišovský

Záložník Tomáš Souček byl poprvé v kariéře zvolen českým Fotbalistou roku. Pětadvacetiletý středopolař, který v lednu zamířil z pražské Slavie do anglického West Hamu, vyhrál v 55. ročníku tradiční ankety Fotbalové asociace ČR s velkým náskokem. Nejlepším trenérem roku se stal kouč SK Slavia Praha Jindřich Trpišovský. Fotbalistkou roku se stala také Slávistka Kateřina Svitková. Slavnostní vyhlášení bylo zrušeno kvůli pandemii nového koronaviru.

Trojí vítězství Slavie

Pro Jindřicha Trpišovského bylo podle jeho slov sci-fi jen pomyšlení na to, že by se někdy dostal do profesionálního fotbalu. „Od svých dvaceti let, kdy jsem postupně procházel jako trenér různé kategorie, byl můj sen si odtrénovat třeba aspoň jeden zápas v první lize. V životě by mě nenapadlo, že se v ní budu objevovat pravidelně a už vůbec ne, že se podívám i do Evropy. Na to, že bych vyhrál trofej trenéra roku, jsem nepomyslel ani chvíli," pověděl Trpišovský pro web Slavie.

SK Slavia Praha získala v anketě Fotbalista roku 2019 vlastně trojí vítězství. Fotbalistkou roku se stala Slávistka Kateřina Svitková a fotbalistou roku se stal svěřenec Trpišovského Tomáš Souček, z čehož je kouč Slavie nadšený. „Chtěl bych říct, že výhru vnímám jako cenu pro Slavii. Je to slávistická trofej, stejně ji vnímám i u Tomáše Součka. Jsem rád, že ke čtvrtfinále Evropské ligy, zisku domácího double, výhře v československém poháru i startům v Lize mistrů jsme nakonec mohli přidat ještě tohle razítko v podobě trenéra a hráče roku," dodal kouč.

Nejvyšší možná individuální meta, říká Tomáš Souček

Reprezentační středopolař Tomáš Souček, který v lednu zamířil ze Slavie do West Hamu, označil vítězství v tradiční anketě FAČR za nejvyšší možnou individuální metu. „Když jsem s fotbalem začínal, vzhlížel jsem k hráčům, kteří tohle ocenění získali. Pavel Nedvěd, Tomáš Rosický, Petr Čech a spousta dalších. A já jsem teď mezi nimi. Ty pocity ani nedokážu přesně popsat, je to zvláštní. Vždy jsem chtěl hrát fotbal, dostat se do ligy, vyhrát titul, zkusit nějakou zahraniční ligu. Ale stát se Fotbalistou roku? To mě ani nenapadlo," uvedl Souček.

Souček má kvůli pandemii koronaviru v Londýně třítýdenní samostatnou přípravu v domácích podmínkách. „V Londýně je to trochu jiné než jinde v Evropě. Tady žádná velká opatření nejsou. Ale i tak se snažíme být co nejvíc doma a ven chodíme jen na krátké procházky s dcerou," uzavřel Tomáš Souček.


Fotbalista roku 2019:

1. Tomáš Souček (West Ham/Slavia Praha) 760 bodů
2. Tomáš Vaclík (FC Sevilla) 461 bodů
3. Vladimír Darida (Hertha Berlín) 186 bodů
4. Patrik Schick (Lipsko/AS Řím) 176 bodů
5. Alex Král (Spartak Moskva/Slavia Praha) 146 bodů
6. Ondřej Kolář (Slavia Praha) 133 bodů
7. Pavel Kadeřábek (Hoffenheim) 64 bodů
8. Jan Bořil (Slavia Praha) 50 bodů
9. Ondřej Čelůstka (Antalyaspor) 43 bodů
10. Vladimír Coufal (Slavia Praha) 35 bodů

Trenér roku 2019:

1. Jindřich Trpišovský (Slavia Praha) 542 bodů
2. Jaroslav Šilhavý (reprezentace ČR A) 348 bodů
3. Petr Rada (Jablonec) 96 bodů

Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, ocenění, Fotbalista roku, Trpišovský, Souček, SK Slavia Praha, Tomáš Souček, Jindřich Trpišovský, trenér, fotbalista, anketa, West Ham United FC, Fotbalová asociace České republiky, Kateřina Svitková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalistou roku je Tomáš Souček, trenérem kouč Slavie Jindřich Trpišovský  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.