Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Fotbalisté Sparty remizovali v Lize mistrů ve Stuttgartu 1:1, bod zařídil Kairinen

, aktualizováno před 3 hodinami

Fotbalisté Sparty překvapivě remizovali ve druhém utkání ligové fáze Ligy mistrů ve Stuttgartu 1:1. Letenští jsou v elitní soutěži stále neporaženi, před dvěma týdny doma zdolali Salcburk 3:0.

Úřadující čeští mistři si za remízu připsali 700 tisíc eur (zhruba 17,7 milionu korun). V dalším utkání Ligy mistrů se 23. října představí na stadionu Manchesteru City. Stuttgart získal v novém formátu soutěže první bod, na úvod prohrál na hřišti obhájce trofeje Realu Madrid 1:3.

Do vyprodané Areny Stuttgart dorazilo 60 tisíc diváků, kteří si Ligu mistrů v hlavním městě spolkové země Bádenska-Württemberska vychutnali LM poprvé od února 2010. Soupeři se utkali v pohárech premiérově.

V páté minutě se Sparta, která v pátek doma podlehla v lize Olomouci 2:3, po chybné zpětné přihrávce domácích dostala do přečíslení, avšak ho nevyřešila dobře. Naopak německý vicemistr svou první příležitost zužitkoval. Mittelstädt odcentroval před branku a Millot, jehož neubránil Ryneš, hlavičkou k tyči otevřel skóre. Francouzský záložník dal gól ve třetím soutěžním utkání po sobě.

Pražané málem srovnali po standardní situaci. Kairinen nacentroval a Vitíkovu hlavičku zastavila tyč. V 27. minutě si za obranu Sparty naběhl na centrovaný míč Undav, vyběhnutého brankáře Vindahla ale nepřekonal.

O pět minut později se hosté dočkali srovnání, když se Kairinen pomocí odrazu od tyče prosadil výstavní trefou z přímého kopu. Finský reprezentant navázal na gól proti Salcburku. V 39. minutě Letenští sahali po obratu. Na Rynešův centr si naskočil mezi dva protihráče Birmančevič a hlavičku srbského křídelníka zastavilo břevno.

Domácí začali druhou půli náporem. Undav vystihl Vindahlovu rozehrávku, dánský gólman však proti němu zakročil a ihned tak napravil svou chybu. Udeřit mohla i Sparta. Do Zeleného střely se obětavě vložil Chabot a Birmančevič po odrazu balonu zblízka nepokořil Nübela.

Domácí poté pokračovali v tlaku, střelec vedoucí branky Millot však sparťanskou obranu z vápna nepropálil. Po následném rohu se k míči dostal střídající Chase, i jeho střelu odvrátili sparťané do zámezí. Při další akci zamířil Stiller pouze do Vindahlovy náruče. Domácí stupňovali tlak, Vindahl si ale poradil i s ranou střídajícího Riedera.

Stuttgart doma v pohárech nevyhrál posledních osm utkání, z toho pošesté remizoval. České týmy v pohárech na půdě německého soupeře v 15 utkáních za sebou nezvítězily, minulý čtvrtek Plzeň v Evropské lize taktéž remizovala ve Frankfurtu 3:3. V součtu s kvalifikací Sparta v této sezoně LM neprohrála ani osmý zápas. Vedle Manchesteru City ještě vyzve Brest, Atlético Madrid, Feyenoord Rotterdam, který vede jejich někdejší kouč Brian Priske, Inter Milán a Leverkusen.

VfB Stuttgart - Sparta Praha 1:1 (1:1)

Branky: 7. Millot - 32. Kairinen. Rozhodčí: Lukjančukas - Mirauskas, Kazlauskas (všichni Lit.) - Brisard (video, Fr.). ŽK: Stenzel - Kairinen. Diváci: 60.000 (vyprodáno).

Stuttgart: Nübel - Stenzel (62. Chase), Rouault, Chabot, Mittelstädt - Karazor (76. Touré), Stiller - Millot, Undav, Leweling (84. Rieder) - Demirovič (62. Führich). Trenér: Hoeness.

Sparta: Vindahl - Vitík, Panák, Zelený - Preciado, Kairinen, Laci (70. Sadílek), Ryneš - Birmančevič, Haraslín (81. Krasniqi) - Rrahmani (70. Olatunji). Trenér: Friis.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, Liga mistrů, Stuttgart, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty remizovali v Lize mistrů ve Stuttgartu 1:1, bod zařídil Kairinen  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.