Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Fotbalová Sparta vyhrála nad Bohemians a zajistila si průběžné vedení

Fotbalisté Sparty zvítězili na hřišti Bohemians 1905 ve 4. ligovém kole 2:1 a pojistili si vedení v neúplné tabulce. Za domácí otevřel skóre pražského derby Júsuf Hilál, za hosty vyrovnal ještě do přestávky Indrit Tuci a ve druhém poločase vstřelil vítězný gól Veljko Birmančevič. V úterý čeká Spartu v Bukurešti odveta 3. předkola Ligy mistrů proti FCSB.

Obhájce titulu ještě v novém ročníku neztratil jako jediný ani bod. Po dnešním vítězství platí, že Sparta prohrála jediný z posledních 35 vzájemných ligových zápasů s Bohemians. Vršovičtí ji doma v lize od listopadu 2001 sedmnáctkrát za sebou neporazili.

Letenští nastoupili se šesti změnami v základní sestavě proti úternímu utkání s FCSB (1:1). Dva z čerstvých mužů také měli první šance. Již ve čtvrté minutě Daněk uvolnil Wiesnera, který zblízka ztroskotal na brankáři. A když si pak sparťanská dvojice role vyměnila, Reichl bravurně vyrazil Daňkovu prudkou ránu. Domácí se pak jen bránili, gólman je podržel i při střele Kairinena nebo šanci Ryneše, který nahradil zraněného Garcíu.

„Klokani" toho využili a z první vážnější šance otevřeli skóre. Hilál se dostal do rychlého brejku, unikl Rossovi a překonal Vindahla. Bahrajnský útočník si připsal 21. branku v české lize. Domácí se však z vedení dlouho neradovali. V nastavení prvního poločasu Wiesner odcentroval a nehlídaný Tuci z voleje vyrovnal. Albánský útočník v desátém startu v české lize dal svůj první gól.

Favorit otočil skóre po přestávce. Střídající Haraslín unikl po křídle, poslal přihrávku na zadní tyčku, kde Birmančevič snadno zamířil do odkryté branky. Srbský reprezentant hrál proti Bohemians třetí ligové derby a dal jim čtvrtý gól. Sparta už si tři body pohlídala, řadu dalších slibných šancí ještě nevyužila.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Sparta Praha

Štítky fotbal, 1. liga, Sparta, Bohemians, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalová Sparta vyhrála nad Bohemians a zajistila si průběžné vedení  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.