Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Fotbalisté Sparty remizovali doma v úvodu 3. předkola Ligy mistrů s FCSB 1:1

Fotbalisté Sparty v úvodním domácím utkání 3. předkola Ligy mistrů remizovali doma s rumunským FCSB 1:1. Obě branky padly po změně stran, na trefu hostujícího stopera Joyskima Dawy odpověděl střídající sparťan Victor Olatunji. V nastavení mohl dokonat obrat Kaan Kairinen, kvůli faulu Martina Vitíka však gól neplatil. Odveta v Bukurešti je na programu za týden.

Pražané v šestém soutěžním utkání v sezoně poprvé nevyhráli a FCSB nezdolali ani v pátém pohárovém duelu. Soupeři na sebe narazili po osmi letech, tehdy ve stejné fázi kvalifikace Ligy mistrů rumunský tým postoupil po výsledcích 1:1 na Letné a domácí výhře 2:0.

Sparta nastoupila v nejsilnější možné sestavě, kapitánskou pásku místo zraněného Panáka převzal albánský záložník Laci. V zahajovací jedenáctce hostů nechyběl záložník a bývalý hráč Slavie či Liberce Baluta. Letenští v předchozím předkole zdolali irský Shamrock, zatímco FCSB vyřadil nejprve sanmarinský Virtus a následně Maccabi Tel Aviv.

Hosté začali aktivně a v 10. minutě se ocitli v první příležitosti. Ross nezachytil Laciho zpětnou přihrávku, k míči se dostal Sut, který si v rohu vápna obešel vyběhnutého gólmana Vindahla, přízemní střelou ale zamířil vedle.

Po 20 minutách hry Laci zpoza šestnáctky vypálil mimo tři tyče. Na druhé straně Miculescu vystřelil nad. V 36. minutě obránce Cretu odkopem nechtěně nabil Haraslínovi na střelu, jenže slovenský křídelník přestřelil. Po povedené kombinační akci se k zakončení dostal Popa, Vindahl si však s jeho pokusem poradil. Sparta poté zahrála roh nakrátko, Laci nacentroval před branku a Sörensen hlavičkoval těsně nad.

Po hodině hry Baluta vystihl špatnou rozehrávku Vindahla, vystřelil a míč po Rossově teči skončil na boční síti. Z následného rohu však hosté udeřili. Kapitán Olaru nacentroval na přední tyč a Dawa hlavou s pomocí odrazu od Ryneše otevřel skóre. Kamerunský stoper se trefil i proti Maccabi Tel Aviv.

Spartu inkasovaný gól probudil a vytvořila si tlak, který v 78. minutě korunovala vyrovnávací brankou. Birmančevič odcentroval z rohu a střídající Olatunji se hlavou nemýlil. V šestém soutěžním zápase sezony dal už čtvrtý gól.

V nastavení ještě málem dokonal obrat Birmančevič, jeho ránu z přímého kopu ale vytěsnil brankář Tarnovanu. Následně Sadílkův dlouhý aut propadl až ke Kairinenovi a finský středopolař skóroval. Do hry ale vstoupil videorozhodčí a hlavní sudí Saggi po zhlédnutí opakovaných záběrů branku odvolal, jelikož Vitík přistrčil ve vápně střídajícího Edjoumu.

Sparta Praha - FCSB 1:1 (0:0)

Branky: 78. Olatunji - 61. Dawa. Rozhodčí: Saggi - Jensen, Olav Dale (všichni Nor.) - Munuera (video, Šp.). ŽK: Vitík, Krasniqi - Cretu, Tarnovanu, Popa, Dawa, Luis Phelipe, Edjouma, Radunovič. Diváci: 17.229.

Sparta: Vindahl - Vitík, Ross, Sörensen - Preciado (84. Wiesner), Laci (62. Sadílek), Kairinen, Ryneš - Birmančevič, Haraslín (72. Krasniqi) - Kuchta (72. Olatunji). Trenér: Friis.

FCSB: Tarnovanu - Cretu, Dawa, Ngezana, Radunovič - Sut, Lixandru - Baluta (88. Edjouma), Olaru (77. Alhassan), Miculescu (77. Luis Phelipe) - Popa (46. Baeten, 62. Stefanescu). Trenér: Charalambus.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, fotbal, remíza, FCSB:

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty remizovali doma v úvodu 3. předkola Ligy mistrů s FCSB 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.