Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. července 2024  |  Svátek má Viktor
Bez reklam

Fotbalisté Sparty utrpěli debakl 2:5 s Bröndby Kodaň, v přípravě prohráli poprvé

Fotbalisté pražské Sparty utrpěli v úvodním zápase na zahraničním soustředění debakl 2:5 s Bröndby Kodaň a v předposledním utkání letní přípravy poprvé prohráli. Český šampion nezvládl proti dánskému vicemistrovi především úvodní dějství, v němž inkasoval čtyři branky. Zápas kvůli nepříznivému počasí předčasně skončil v 82. minutě.

Letenští v předchozích dvou zápasech letní přípravy v domácích podmínkách porazili AIK Stockholm a Trnavu a dostali při tom jediný gól, dnes jim však obrana vůbec nefungovala. Po úvodních 45 minutách prohrávali 0:4 a prožili jeden z nejhorších prvních poločasů od rozdělení federace.

Po změně stran Sparta prostřídala a v polovině druhého dějství dvěma slepenými góly snížila. V rozmezí minuty se prosadili Tomáš Schánělec a Lukáš Sadílek. Poslední slovo měl ale soupeř. Kvůli průtrži mračen v rakouském Kössenu, kam si Pražané odskočili ze soustředění v nedalekém Německu, pak rozhodčí po dohodě trenérů zápas raději předčasně ukončil.

V sobotu sparťané na soustředění nastoupí proti Salcburku ke čtvrtému utkání letní přípravy a duel pro ně bude generálkou na novou sezonu nejvyšší soutěže. Za dva týdny český šampion ve 2. předkole rozehraje kvalifikaci Ligy mistrů.

Sparta Praha - Bröndby Kodaň 2:5 (0:4) - předčasně ukončeno v 82. minutě kvůli nepříznivému počasí

Branky: 68. Schánělec, 69. Sadílek - 6. a 44. Vallys, 22. Lauritsen, 27. Bundgaard, 75. Suzuki.

Sestava Sparty: Vindahl (46. Vorel) - Uhrinčať (58. Mejdr), Panák (58. Kukučka), Zelený (58. Večerka) - Wiesner (58. Pešek), Sadílek, Solbakken (46. Pavelka), Ryneš (58. Suchomel) - Krasniqi (58. Schánělec), Daněk (58. Mokrovics) - Olatunji (46. Tuci). Trenér: Friis.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, příprava, Sparta, prohra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty utrpěli debakl 2:5 s Bröndby Kodaň, v přípravě prohráli poprvé  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.