Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Spekulace se potvrdily, útočník Tomáš Chorý skutečně míří do Slavie

Už nějakou dobu se spekulovalo, že útočník Tomáš Chorý pomýšlí na přestup do pražské Slavie. Oba kluby v sobotu tyto domněnky potvrdily. FC Viktoria tak učila v prohlášení na webových stránkách. Ve slavistickém klubovém podcastu “Desítka z Edenu“ o tom promluvil i předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík. Aktuálně probíhají intenzivní jednání.

„Tomáš Chorý nám osobně i prostřednictvím svého agenta sdělil, že chce přijmout nabídku Slavie Praha. Jde čistě o jeho rozhodnutí, které nám bylo takto prezentováno jako finální,“ vysvětluje předseda představenstva a generální ředitel Viktorie Adolf Šádek.

„Ano. Mohu potvrdit, že usilujeme o Tomáše Chorého. Je to hráč, který splňuje naše očekávání v tom, kde dnes vidíme slabiny Slavie. Je to hra ve vápně, hra hlavou a je to zabiják, který vyhrává souboje a dává góly. Má vítěznou mentalitu,“ sdělil v podcastu Desítka z Edenu předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík.

Za těchto okolností nedává smysl, abychom jeho odchodu jakkoli bránili, bylo by to kontraproduktivní pro všechny strany. Mohu tedy potvrdit, že jsme vstoupili do oficiálního jednání, které v tuto chvíli intenzivně probíhá,“ doplňuje Šádek s tím, že ani zajímavá finanční suma z přestupu nehraje v tomto případě roli

„Pokud by hráč řekl, že chce nadále působit u nás, nebylo by vůbec o čem jednat. To se však nestalo. Mohu však ujistit naše fanoušky, že do nové sezony půjdeme v plné síle a na našich ambicích se rozhodně nic měnit nebude,“ uzavírá Adolf Šádek.

Chorý přišel do Plzně v roce 2018 z Olomouce a pomohl Viktorii ke dvěma mistrovským titulům. Letos s ní také postoupil do čtvrtfinále Konferenční ligy. V dubnu prodloužil smlouvu do roku 2027. S reprezentací se devětadvacetiletý útočník zúčastnil nynějšího mistrovství Evropy v Německu. Za národní tým dosud odehrál sedm zápasů a dal dva góly.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Viktoria Plzeň

Štítky Tomáš Chorý, FC Viktora, SK Slavia, fotbal, přestup, Adolf Šádek, Jaroslav Tvrdík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spekulace se potvrdily, útočník Tomáš Chorý skutečně míří do Slavie  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.