Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Fotbalisté Sparty v oslabení remizovali s Boleslaví 1:1 a ztrácejí bod na Slavii

Fotbalisté pražské Sparty v 27. kole první ligy doma pouze remizovali s Mladou Boleslaví 1:1 a v tabulce ztrácejí bod na vedoucího městského rivala Slavii. Středočeši vedli na Letné po vlastní brance Kaana Kairinena, v závěru první půle vyrovnal Veljko Birmančevič. Od 59. minuty dohrávali obhájci titulu bez vyloučeného Ángela Preciada.

Letenští, kteří ve středu po vítězství 2:0 na hřišti druholigové Opavy potřetí za sebou postoupili do finále domácího poháru, neporazili Boleslav ani podruhé v sezoně nejvyšší soutěže. Na podzim na jejím stadionu prohráli 1:3. Sparta v lize nenavázala na minulá dvě vítězství a ztratila body ve třetím z posledních pěti kol. Středočeši v nejvyšší soutěži šest zápasů po sobě neprohráli a v tabulce zůstali pátí.

Mladoboleslavský trenér Holoubek, jenž dříve vedl Spartu, vyrukoval na soupeře s neobvyklým rozestavením s pěti obránci. V sedmé minutě domácí Birmančevič po narážečce s kapitánem Krejčím hledal před odkrytou brankou volného Kuchtu, jenže stoper Kadlec na poslední chvíli odvrátil míč na roh.

Ve 20. minutě se hosté nečekaně ujali vedení. Ladrův roh se od domácího stopera Vitíka odrazil ke sparťanské brance a Kairinen si balon před Matějovským nešťastně usměrnil do vlastní sítě.

Větší spád dostalo utkání až v závěru úvodního dějství. Ve 40. minutě Kuchta z hranice malého vápna hlavičkoval pouze do gólmana Mikulce. Středočeši pak málem zvýšili, Ladrův pokus z přímého kopu z 25 metrů ale brankář Vindahl vytáhl mimo tři tyče.

Ve 44. minutě Letenští srovnali. Kuchta nacentroval před branku, Krejčí hlavičkoval do břevna a Birmančevič z dorážky nezaváhal. Srbský křídelník se 10. gólem v ligové sezoně dorovnal nejlepšímu týmovému střelci Haraslínovi.

V 53. minutě Krejčí, který se po přestávce z levého stopera posunul do středu zálohy, vypálil z dálky a Mikulec jeho přízemní ránu vytáhl na roh. Po téměř hodině hry se Preciado po souboji se Sakalou marně dožadoval penalty. Ekvádorský reprezentant na zemi udeřil loktem zambijského záložníka do stehna a hlavní sudí Rouček ho vyloučil. Sparťanský krajní bek či záložník obdržel červenou kartu ve druhém ligovém utkání za sebou, do něhož nastoupil. Kvůli vyloučení v březnovém derby se Slavií dostal třízápasový trest.

Letenští inkasovali devátou červenou kartu v sezoně nejvyšší soutěže, což je nejvíce ze všech mužstev. Následně se navíc Spartě pro příští kolo na stadionu pražských Bohemians 1905 "vykartoval" i trenér Priske po čtvrté žluté v ligovém ročníku.

V 69. minutě Mikulcovi při zpracování utekl míč a před vápnem fauloval atakujícího Birmančeviče. Přes protesty sparťanů dostal hostující brankář jen žlutou kartu. Domácí navzdory oslabení soupeře zatlačili. V 77. minutě Krejčí hlavou po rohu těsně minul, Kairinen poté trefil zpoza šestnáctky tyč a Kuchta po rychlém brejku zakončil nad.

Vítězný gól už ale Sparta nedala a ve dvou z posledních tří ligových utkání na Letné jen remizovala. Od října 2011 doma v nejvyšší soutěži s Boleslaví 12 duelů za sebou neprohrála. V ligové sezoně Pražané na vlastním stadionu ve 14 zápasech stále nenašli přemožitele a s 38 z celkových 67 bodů jsou tam nadále nejlepším celkem. Boleslav venku v nejvyšší soutěži posedmé za sebou nevyhrála, v posledních čtyřech duelech tam remizovala a v ročníku tam získala jen 14 z celkových 40 bodů.

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)

Branky: 44. Birmančevič - 20. vlastní Kairinen. Rozhodčí: Rouček - Kříž, Leška - Volek (video). ŽK: Vitík, Priske (trenér) - Matějovský, Kušej, Mikulec, Pulkrab. ČK: 59. Preciado (Sparta). Diváci: 17.009

Sparta: Vindahl - Vitík, Sörensen (76. Wiesner), Krejčí - Preciado, Kairinen, Solbakken (46. Panák), Zelený (46. Ryneš) - Birmančevič (76. Olatunji), Haraslín (65. Sadílek) - Kuchta. Trenér: Priske.

M. Boleslav: Mikulec - Kadlec (90.+2 Kostka), Král, Suchý, Karafiát, Fulnek - Sakala, Matějovský (64. Mareček) - Kušej (64. Solomon), Hilál (64. Pulkrab), Ladra (88. Šimek). Trenér: Holoubek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, Mladá Boleslav, fotbal, remíza, liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty v oslabení remizovali s Boleslaví 1:1 a ztrácejí bod na Slavii  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.