Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalisté Slavie zdolali Bohemians 1905 2:1 a o dva body vedou neúplnou tabulku

Fotbalisté Slavie v 27. kole první ligy porazili doma Bohemians 1905 2:1 a poskočili do čela neúplné tabulky o dva body před obhájce titulu Spartu, která má ale k dobru nedělní zápas s Mladou Boleslaví. Favorit rozhodl vršovické derby před vyprodaným Edenem až po změně stran, kdy se trefili Petr Ševčík s Mojmírem Chytilem. V závěrečné třetí minutě nastavení snížil Lukáš Hůlka.

Slavia v lize zdolala Bohemians posedmé za sebou. Červenobílí prohráli v nejvyšší soutěži jediný z posledních 30 zápasů a neporazitelnost v ní protáhli už na 13 kol. "Klokani" utrpěli porážku po pěti ligových duelech a v neúplné tabulce zůstali devátí. Trenér Slavie Jindřich Trpišovský si připsal 191. vítězství v historii samostatné nejvyšší soutěže a dotáhl rekordmana Pavla Vrbu.

Červenobílí měli od úvodu trvalou územní převahu, ale zpočátku se přes zhuštěnou obranu Bohemians těžko dostávali do vyložených šancí. Po čtvrthodině si naběhl na kolmici nejlepší ligový střelec Jurečka, ale odchovanec červenobílých gólman Soukup, jenž nahradil zraněného Valeše, dobře vyběhl a kličku vystihl.

Hosté se většinu času jen bránili, ale za polovinou úvodního dějství mohli nečekaně udeřit. Prekopovi chyběly centimetry, aby na malém vápně ve skluzu dosáhl na Kovaříkův přízemní centr. Těsně před poločasem ještě dvakrát zahrozili slávisté. Zimovu střelu zpoza vápna ve 43. minutě vyrazil Soukup a následně Oscarův nepovedený centr skončil na břevně.

I po změně stran pokračovali domácí v náporu. Jurečku ještě vychytal Soukup, ale v 55. minutě už se favorit dočkal. Odvrácený balon kousek za vápnem převzal Ševčík a povedenou střelou s pomocí zadní tyče otevřel skóre. Devětadvacetiletý záložník skóroval v soutěžním utkání poprvé od předloňského května a derby se Spartou.

Domácí si poměrně brzy pojistili náskok. Provod ještě Soukupa pokusem mezi nohy nezaskočil, ale vzápětí se na Douděrův centr z pravé strany dostal důrazný Chytil, který v 67. minutě zblízka zvýšil. Reprezentační útočník se prosadil podvanácté v ligovém ročníku.

Po prostřídání sestavy slávisté trochu polevili a nakonec dovolili hostům snížit. Kovaříkovu ránu ještě gólman Staněk vyrazil, ale v závěru tříminutového nastavení už nedosáhl na Hůlkův pokus zpoza vápna. Jeden z kapitánů Bohemians skóroval ve druhém kole po sobě. Na osmé porážce "Klokanů" v ligovém duelu na stadionu Slavie po sobě už to ale nic nezměnilo. Slavia doma v nejvyšší soutěži prohrála jediný z posledních 32 zápasů.

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 2:1 (0:0)

Branky: 55. Ševčík, 67. Chytil - 90.+3 Hůlka. Rozhodčí: Všetečka - Caletka, Antoníček - Černý (video). ŽK: Oscar - Soukup, Puškáč, Dostál. Diváci: 19.034.

Sestavy:
Slavia:
Staněk - Vlček, Holeš, Zima (46. Jurásek), Zmrzlý - Ševčík (86. Masopust), Oscar - Douděra (77. Tomič), Provod, Jurečka (86. Tecl) - Chytil (71. Zafeiris). Trenér: Trpišovský.

Bohemians: Soukup - A. Kadlec, Křapka, Hybš - Köstl (25. Dostál), Hůlka, Hrubý, Kovařík - Prekop (68. Kozák), Hála (84. Huf) - Ristovski (68. Puškáč). Trenér: Veselý.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky SK Slavia Praha, Bohemians Praha 1905, fotbalista, Petr Ševčík, Mojmír Chytil, Jindřich Trpišovský, Lukáš Hůlka, sportovní soutěž, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slavie zdolali Bohemians 1905 2:1 a o dva body vedou neúplnou tabulku  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.