Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalisté Sparty vyhráli v Opavě a jsou potřetí za sebou ve finále poháru

Fotbalisté Sparty zvítězili na hřišti druholigové Opavy 2:0 a potřetí za sebou postoupili do finále domácího poháru. Rozdílovou branku zaznamenal v závěru úvodního dějství Jan Kuchta, pojistku přidal po změně stran střídající Victor Olatunji. Pražané se o trofej utkají buď s Plzní, nebo Zlínem, jejichž souboj je na programu 24. dubna.

Obhájci ligového titulu vyhráli i čtvrté venkovní utkání v této sezoně MOL Cupu. Nejprve si poradili s druholigovou Líšní a poté s městskými rivaly Bohemians 1905 a Slavií. Letenští budou usilovat o rekordní osmý pohárový triumf v samostatné historii, čímž by se odpoutali od Slavie. V minulých dvou sezonách nestačili na Slovácko a právě na vršovický celek. Double za výhru v lize i domácím poháru získala Sparta naposledy v roce 2014.

Favorizovaní hosté nastoupili v téměř nejsilnější možné sestavě, v brance stejně jako ve všech dosavadních zápasech domácího poháru v této sezoně dostal před jedničkou Vindahlem přednost Vorel. Celý duel strávil na lavičce kapitán Krejčí, nejlepší střelec týmu v soutěžním ročníku Haraslín zasáhl do hry od 68. minuty.

Pražané podle předpokladů měli od začátku územní i herní převahu. Poprvé se jim podařilo skórovat v 21. minutě, hlavní sudí Hocek ale Kuchtův gól po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů odvolal kvůli předchozímu Sadílkovu faulu. Párkrát zahrozila i Opava, Vorla ale přímo neohrozila.

Letenští se ujali vedení v závěru poločasu, kdy Kuchta zblízka hlavou do protipohybu gólmana Richtera zužitkoval Rynešův centr. Po změně stran se obraz hry nezměnil, v 71. minutě sparťan Tuci těsně minul branku. Krátce nato několik sekund po svém příchodu na hřiště málem srovnal střídající Yahaya po nedorozumění mezi stopery Vitíkem a Zeleným, jenže trefil tyč.

V 81. minutě přidala Sparta pojistku. Tuciho dlouhý nákop našel Olatunjiho, který překonal vyběhnutého Richtera. Nigerijský útočník se zapsal mezi střelce poprvé od konce února, kdy se dvěma góly podílel na čtvrtfinálovém obratu proti Slavii z 0:2 na 3:2 po prodloužení.

Opava - Sparta Praha 0:2 (0:1)

Branky: 44. Kuchta, 81. Olatunji. Rozhodčí: Hocek - Váňa, Šimáček - Klíma (video). ŽK: Hýbl, Janoščín, Omale - Haraslín, Zelený. Diváci: 6583.

Opava: Richter - Helebrand, Janoščín, Srubek, Hýbl (87. Kadlec) - Omale, Rezek (82. Haitl) - Kopečný, Málek (73. Blecha), Ondráček (73. Yahaya) - Rataj (82. Přichystal). Trenér: Brožek.

Sparta: Vorel - Vitík, Panák, Zelený - Preciado (72. Wiesner), Sadílek, Solbakken (72. Kairinen), Ryneš - Tuci (82. Ševčík), Birmančevič (68. Haraslín) - Kuchta (68. Olatunji). Trenér: Priske

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, Mol cup, pohár, vítězství, Opava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty vyhráli v Opavě a jsou potřetí za sebou ve finále poháru  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.