Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Slavia ve 26. kole porazila Slovácko 3:1

Fotbalisté Slavie zvítězili ve 26. kole první ligy na Slovácku 3:1 a v v neúplné tabulce se dostali do čela o dva body před Spartu, jež má k dobru nedělní duel v Českých Budějovicích. Pražané prohráli jediný z posledních 29 ligových zápasů a v nejvyšší soutěži ve 12 utkáních po sobě bodovali. Slovácko doma v lize počtvrté za sebou prohrálo a před vlastním publikem na jaře ještě nebodovalo. Přesto zůstává v tabulce čtvrté.

Skóre otevřel po půlhodině hry Lukáš Provod, na což odpověděl ve 40. minutě Lukáš Vecheta vyrovnáním. O výhře hostů rozhodl na přelomu poločasů dvěma brankami Václav Jurečka. Druhá z nich byla z penalty a vynesla ho do čela tabulky kanonýrů s 15 trefami, čímž přeskočil plzeňského Pavla Šulce.

Slovácko vstoupilo do utkání velmi odvážně a prvních sedm minut prakticky nepustilo hosty přes půlící čáru. Výsledkem náporu byla gólová šance stopera Hofmanna, který si naběhl na ideálně kopnutou standardku Havlíka, jenže hlavou mířil těsně vedle.

Až poté se začala Slavia více prosazovat směrem dopředu. Do šance se dostal po rychlé kombinaci Wallem, ale jeho střela o kousek minula horní roh Hečovy branky.

Ve 22. minutě vystrašil Staňka v brance Pražanů přesnou střelou Havlík. Nebyla to ojedinělá útočná akce domácích, pramenila z aktivity ve středu pole, dobré kombinace, což v celkovém kontextu znamenalo otevřenou a vyrovnanou partii.

První gól padl v 29. minutě. Douděra hodil aut do pohybu Lukáše Provoda, který ihned napřáhl a zhruba z 25 metrů trefil "šibenici" domácí branky. Provod se trefil podruhé v tomto ligovém ročníku.

Slovácko se zaslouženého vyrovnání dočkalo ve 40. minutě. Blahút se proháčkoval obranou na hranici šestnáctky, jeho střelu Staněk jen vyrazil, Havlík vrátil míč před branku a Vecheta měl při dorážce snadnou roli. Staněk ve čtvrtém ligovém zápase za Slavii poprvé inkasoval, Vršovičtí ale mají s 18 obdrženými góly nadále nejlepší obranu ligy. Vecheta se zase dočkal premiérové trefy v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

Hosté si vedení vzali brzy zpět. Ve 44. minutě našel Provod na ose hřiště volného Jurečku, který téměř z 30 metrů vyslal tvrdou střelu, podpořenou silným větrem, na níž Heča nedosáhl.

Klíčovým momentem zápasu se stala situace z 52. minuty. Chytil v brejku uvolnil Wallema, který v pokutovém území spadl po souboji s Hečou. Sudí Rouček po konzultaci s kolegou Radinou u videa nařídil pokutový kop, který Jurečka střelou k tyči proměnil a zaznamenal tak svůj 15. gól v ligové sezoně. Slavia kopala 10. penaltu v ročníku nejvyšší soutěže, což je nejvíce ze všech mužstev.

Slovácko boj o první jarní body doma nezabalilo, blízko k snížení měl v 66. minutě Vecheta, ale zblízka se neprosadil. V 81. minutě trefil střídající Kvasina tyč. Další komplikace už hosté nepřipustili a cenné vítězství uhájili.

Slavia v lize se Slováckem podesáté po sobě neprohrála, z toho podeváté zvítězila. Venku v nejvyšší soutěži jako jediná ve 13 zápasech této sezony ještě nenašla přemožitele a s 31 body je tam nejlepším celkem.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 1:3 (1:2)

Branky: 40. Vecheta - 44. a 56. z pen. Jurečka, 29. Provod. Rozhodčí: Rouček - Vlček, Machač - Radina (video). ŽK: Trávník, Daníček, Reinberk, KIm Sung-pin - Jurečka, Wallem. Diváci: 8000 (vyprodáno).

Slovácko: Heča - Reinberk, Daníček, Hofmann, Blahút - Trávník (71. Kim Sung-pin), Havlík, Kohút (62. Cicilia) - Petržela (62. Sinjavskij), Vecheta (71. Kvasina), Juroška (85. Mihálik). Trenér: Svědík.

Slavia: Staněk - Douděra (84. Tomič), Ogbu, Vlček, Zmrzlý - Ševčík (76. Oscar), Holeš - Provod, Jurečka (76. Zafeiris), Wallem (87. Jurásek) - Chytil (87. Tijani). Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky Slovácko, Slavia, Praha, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia ve 26. kole porazila Slovácko 3:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.