Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Vyprodané pražské derby skončilo remízou 1:1, došlo i na video

Pražské derby, které se hrálo na stadionu Slavie, skončilo remízou 1:1. O gól Sparty se postaral Benjamin Tetteh, za Slavii se dokázal v nastavení prosadit Petar Musa. Oba celky si tak z duelu do tabulky odnáší jeden bod.

Bezgólový první poločas

První velkou šanci zápasu měli Sparťané. Gólman Kolář ve 14. minutě podržel svůj tým a skvěle vychytal volej od Hancka, hosté se už k dorážce nedostali. Od úvodu utkání byla k vidění tvrdá hra na obou stranách, během prvního poločasu rozhodčí rozdal celkem čtyři žluté karty.

Adam Hložek ve 22. minutě střelou po zemi jen těsně minul slávistickou branku. Na začátku akce byl Ladislav Krejčí, který si poradil se dvěma fotbalisty a našel právě mladého útočníka Sparty. Sešívaní byli oproti hostům celkem pozadu. První střela Slavie přišla až ve 34. minutě, kdy si Nicolae Stanciu zaběhl za obranu na přihrávku od Ševčíka. Rumunský fotbalista zakončil po zemi, ale bohužel pro sešívané střelou našel jenom gólmana Heču.

Skvělý Heča

O čtyři minuty později šli Slávisté málem do vedení. Masopust nádhernou střelou, která mířila pod břevno, ohrozil sparťanskou branku. Heča se ale předvedl perfektním zákrokem a díky němu stav zůstal nezměněn. Závěrečných patnáct minut prvního poločasu měla ze hry více Slavia.

Milan Heča pokračoval v perfektním výkonu i ve druhém poločase. Petr Ševčík mířil v 50. minutě svým volejem až z velkého vápna do rohu sparťanské branky. Heča se ale opět vyznamenal a jednou rukou zamezil gólu. Chvíli po této akci ale brankář Sparty přeci jenom vyrobil chybu. Po malé domů si totiž Heča předkopl míč až moc před sebe. Ševčík, který se dostal k míči, se ale z třiceti metrů do odkryté brány netrefil.

Došla řada i na VAR

V 58. minutě utkání se hosté radovali z gólu Tetteha, který využil obrovskou chybu domácích. Gólman Kolář vyběhl proti Tettehovi, ale během toho podrazil Takácse. Sparťanský útočník tak mohl zakončit do prázdné brány. Hlavní sudí ale celou situaci ještě nechal prozkoumat na videu. Na něm rozhodčí zjistil, že si Tetteh pomohl proti Takácsovi rukama. Gól tak nakonec neplatil.

Poslední půl hodiny hry předváděli fotbalisté obou týmů atraktivní fotbal. Další nadějnou šanci ale diváci viděli až v 75. minutě. Bořilovi se nepovedlo balon zamířit na branku, jeho střela šla výrazně mimo.

Na konci se prosadily oba kluby

Sparťané se mohli radovat z gólu znovu v 80. minutě. Tentokrát už všechno proběhlo v rámci pravidel. Dočkal poslal míč do běhu Tettehovi, který dokázal posadit na zem Takácse a střelou o břevno poslal Spartu do vedení 1:0. Hosté se v posledních minutách zápasu zatáhli a snažili se ubránit svůj jednogólový náskok.

To se ale Spartě nakonec nepovedlo. V 93. minutě potěšil domácí fanoušky Petar Musa, který po trestném kopu Slavie dokázal míč hlavou umístit do sparťanské branky. Milan Heča tak přeci jenom v utkání obdržel gól. Zápas mezi Slavií a Spartou skončil za stavu 1:1. 

Ohlasy trenérů po utkání

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): „V první půli to nebyl nic moc fotbal, hra byla strašně rozkouskovaná. Čistý čas asi jen 54 nebo 55 minut, což je málo. Ve druhém poločase se náš výkon zlepšil, dobře jsme do toho vstoupili. Vytvořili jsme si tlak, některé šance, které jsme neproměnili. Když nepočítám neuznaný gól, pak jsme z první nebezpečné situace po naší chybě dostali gól na 0:1. Zbytek zápasu byl o tom, jestli střídající hráči přinesou takovou mentalitu a tlak a dokážeme s tím výsledkem něco udělat. To se nakonec povedlo. Mám takové rozporuplné pocity. Výkon od nás byl velice dobrý, určitě nejlepší na jaře. Žádný hráč nezahrál špatně. Konečně jsme mohli dát dohromady hráče, jak bychom chtěli hrát v základní sestavě. Kdybychom po takovém výkonu měli prohrát, byla by to velká rána. Gól jsme si určitě zasloužili. K výhře nám chyběl větší klid na posledních 25 metrech. Mám radost, že jsme neprohráli derby, pořád je to těžký a velký zápas. Bylo to o 16 bodů, po čtyřech kolech je to o osm. Určitě je třeba s tím počítat. Ale pro nás je spíš důležité pracovat na tom týmu."

Václav Kotal (trenér Sparty): „Spokojenost určitě ne, už je to druhé utkání, kdy jsme dostali gól na konci. Se Zlínem a dnes znovu. První poločas byla spíš válka, hodně soubojů. Žádné mužstvo nemělo větší šanci. V druhém poločase jsme se dostávali kombinačně víc dopředu. Věděli jsme, že Slavia není v komfortní situaci, výsledky neměla dobré, navíc se na ni dotahuje Plzeň. Věděli jsme, že budou chtít udělat vše pro výhru, že zvýší tlak, půjdou víc do rizika. Počítali jsme s tím, že bychom něco mohli z protiútoku dát. Neuznali nám gól, údajně nějaké přistrčení. Nakonec se nám povedlo dát gól, ale bohužel jsme jednobrankové vedení nedokázali udržet. Možná zbytečný faul, asi se to dalo vyřešit jinak. Nechceme faulovat v závěru, obzvlášť kolem pokutového území. Hlavičkujícího hráče měl určitě někdo měl mít. Bylo to hodně vyhecované, bod musíme brát. Výkon nebyl tak špatný, abychom byli naštvaní."


SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 1:1 (0:0)

Branky: 90+3. Musa (Bořil) – 80. Tetteh (Dočkal)
Karty: 13. Traoré (SLA), 32. Olayinka (SLA), 90+4. Musa (SLA), 90+5. Bořil (SLA) – 10. L. Krejčí (SPA), 30. Štetina (SPA), 68. Dočkal (SPA)
SK Slavia Praha: Kolář – Coufal, Kúdela, Takács, Bořil (C) – Ševčík, Traoré – Masopust (82. Hellebrand), Stanciu (82. Hilál), Olayinka – Tecl (71. Musa).
Náhradníci: Kovář – Frydrych, Dorley, Provod
AC Sparta Praha: Heča – Vindheim, Štetina, Hancko, Frýdek – Krejčí (53. Mandjeck), Sáček – Plavšić (76. Matěj Hanousek), Dočkal (C), Hložek – Tetteh (86. Kozák).
Náhradníci: Bičík – Lischka, Trávník, Kanga.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook SK Slavia Praha, ,

Štítky AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, derby, fotbal, Benjamin Tetteh, Petar Musa, Milan Heča, Petr Ševčík, Ladislav Krejčí, fotbalista, Adam Hložek, trenér

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyprodané pražské derby skončilo remízou 1:1, došlo i na video  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.