Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nebyl to náš, ale hlavně můj den, beru to na sebe, řekl Krejčí po prohře s Liverpoolem

Kapitán Ladislav Krejčí vzal debakl fotbalistů Sparty 1:6 v Liverpoolu v odvetném osmifinále Evropské ligy na sebe. V rozhovoru s novináři prohlásil, že to nebyl jeho den. Doufá, že obhájce českého titulu porážka zocelí.

Pražané před týdnem doma prohráli 1:5, herně ale proti největšímu favoritovi soutěže nepropadli. Na Anfieldu ale prohrávali po 14 minutách už 0:4, u druhého gólu Krejčí špatně rozehrál.

Nebyl to náš, ale hlavně můj den. Úvodní momenty nás dostaly na kolena, za což beru zodpovědnost. Bohužel se to těžko vrací zpátky s takovými týmy. Občas takové momenty v životě přijdou, je třeba se s nimi poprat. Není to teď nic jednoduchého vám k tomu po zápase něco říct," řekl Krejčí.

Chyby pramenily z individuálního rozhodování a potom samozřejmě z kvality soupeře. Hlavní jsou ale naše chyby, především moje. Beru tohle na sebe. Dalo nás to dolů a potom se to těžko chytá. To je život," uvedl čtyřiadvacetiletý reprezentant.

Po čtvrté inkasované brance myslel na hodně věcí. „Už asi k tomu víc nemám. I tak se snažíte bojovat dál, ale v těhle situacích je hodně z nás poprvé. Doufám, že nás to do budoucna zocelí a pomůže nám to v dalších výzvách a zápasech v evropských soutěžích," podotkl Krejčí.

Letenští nevyhráli čtvrtý soutěžní zápas po sobě a poslední tři prohráli se skóre 2:15. Mezi dvojzápasem s "Reds" prohráli v Plzni 0:4, čímž vyrovnali svou nejvyšší porážku v samostatné lize.

Priske ocenil fanoušky

„Neznám ta správná slova, jimiž bych jim vyjádřil uznání, které od fanoušků cítíme. Je to neuvěřitelné. Nikdy jsem nic takového předtím v kariéře nezažil, ať už jako hráč nebo trenér. V Praze jsme prohráli 1:5, dnes 1:6 a celých 90 minut stejně zpívali a fandili," uvedl trenér Brian Priske.

„Je to naprosto obdivuhodné. Řekl jsem klukům, že to je důkaz toho, co dokázali v pohárové sezoně. Je úžasné, co dnes fanoušci předvedli. Já i ostatní lidi v klubu jsme na to opravdu hrdí. Ukazuje to, kam jsme se jako klub posunuli," prohlásil šestačtyřicetiletý Dán.

Sparta poprvé od roku 2016 prošla v pohárech mezi 16 nejlepších týmů, tehdy se jí to také povedlo v EL. „Vím, že dnešek je těžký, ale snad si už zítra hráči uvědomí, že mají za sebou skvělou sezonu v pohárech a budou se na to dívat pozitivně a nebudou poslouchat kritiku, která se možná doma objeví. Nikdy jsme nečelili takovému soupeři, možná nás to v budoucnu znovu čeká," podotkl někdejší obránce Portsmouthu nebo dánské reprezentace.

„Liverpool je tým Ligy mistrů, měli by v ní hrát. Možná by v ní byli aspoň v semifinále, za dva měsíce třeba vyhrajou Premier League. Jsem pyšný, že jsme v určitém ohledu byli v prvním utkání konkurenceschopní. Viděli jsme velký rozdíl v individuální kvalitě. Trenérskému týmu i hráčům Liverpoolu patří velký respekt. V některých ohledech se na ně dobře dívalo," mínil Priske.

Liverpool - Sparta Praha 6:1 (4:1)

Branky: 14. a 55. Gakpo, 7. Núňez, 8. Clark, 10. Salah, 48. Szoboszlai - 42. Birmančevič. Rozhodčí: Dias - Soares, Ribeiro - Martins (video, všichni Portug.). ŽK: Quansah, Klopp (trenér, oba Liverpool). První zápas: 5:1, postoupil Liverpool.

Liverpool: Kelleher - Bradley, Gomez (46. Tsimikas), Quansah (66. Van Dijk), Robertson - Szoboszlai, Endo (46. McConnell), Clark (74. Musialowski) - Salah, Núňez (46. Elliott), Gakpo. Trenér: Klopp.

Sparta: Vindahl - Vitík, Zelený, Krejčí - Preciado, Solbakken (74. Vydra), Kairinen, Ryneš (46. Panák) - Laci (58. Sadílek), Birmančevič (66. Tuci) - Kuchta (58. Haraslín). Trenér: Priske.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, Evropská, osmifinále, Liverpool, Sparta, Krejčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nebyl to náš, ale hlavně můj den, beru to na sebe, řekl Krejčí po prohře s Liverpoolem  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.