Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalisté Slavie vyhráli v Karviné hladce 3:0, rozhodli dvěma góly v úvodu

Fotbalisté Slavie ve 21. kole první ligy zvítězili v Karviné hladce 3:0 a částečně odčinili remízu 1:1 ve středeční dohrávce ve Zlíně. Pražané rozhodli o svém triumfu dvěma slepenými brankami mezi 15. a 16. minutou, kdy si nejprve dal vlastní gól Amar Memič a poté se prosadil Mojmír Chytil. Po změně stran si při debutu v české lize trefil El Hadji Malick Diouf. Vršovičtí ovládli i druhý vzájemný souboj v sezoně.

Slavia v lize posedmé za sebou neprohrála, z toho pošesté zvítězila a z druhého místa tabulky ztrácí bod na obhájce titulu Spartu, která má ale k dobru večerní zápas s Libercem. Nováček z Karviné utrpěl i ve třetí utkání jarní sezony porážku 0:3 a na předposlední příčce má před Českými Budějovicemi nadále jen bodový náskok.

Trenér Slavie Trpišovský udělal oproti utkání ve Zlíně hned čtyři změny v sestavě, z toho jednu vynucenou, neboť Jurečka scházel po červené kartě. Soutěžní premiéru za Pražany si odbyla jedna ze zimních posil levý bek Diouf.

Karvinský kouč Jarábek pozměnil zahajovací jedenáctku po prohře 0:3 s Pardubicemi z různých důvodů dokonce na šesti postech a poprvé v české lize dal šanci brazilskému mladíkovi Viníciusovi. Slezané vzhledem k soupeři nastoupili v rozestavení na tři stopery a proti favoritovi vyrukovali velmi odvážně. Hned ve třetí minutě slávistický gólman Mandous příliš váhal s rozehrávkou, trefil napadajícího Viníciuse a mohl být rád, že se míč odrazil mimo.

Po nadějné čtvrthodině domácí darovali vlastní nedůsledností Pražanům rozhodující dvoubrankový náskok. Nejprve nechali soupeře nakrátko rozehrát a po Schranzově centru si Memič ve vzdušném souboji s dvěma protihráči si srazil míč do vlastní sítě.

Několik sekund od výkopu po obdržené brance inkasovali Slezané znovu. Fleišmanův nákop odvrátil hostující Douděra přímo do úniku Chytilovi a ten poslal balon gólmanovi Holcovi přesně mezi nohy. Český reprezentant skóroval posedmé v ligové sezoně.

Domácí byli viditelně otřeseni a do přestávky mohli dostat ještě další branky. Holec však ve 34. minutě vychytal Schranze a poté si poradil i s hlavičkou Zimy, jenž se první trefy po návratu do Slavie nedočkal.

Po změně stran Pražané s přehledem kontrolovali průběh a nepouštěli domácí k ohrožení Mandousovy branky, byť velmi nezvykle po celé utkání drželi míč méně než soupeř. Naopak sami měli ještě několik vyložených šancí. V 72. minutě proti Dioufově hlavičce zasáhl Holec, který si poté poradil i proti Ševčíkovi.

V 80. minutě už slávisté znovu slavili. Střídající Tijani vysunul Dioufa a devatenáctiletý Senegalec ozdobil soutěžní debut za Pražany prvním gólem v české nejvyšší soutěži. Vršovičtí v Karviné i v sedmém utkání v nejvyšší soutěži bodovali a potvrdili pozici nejlepšího týmu venku, kde v ligové sezoně jako jediní zůstávají neporaženi. Slezané na úvod jara podlehli 0:3 Spartě, Pardubicím i Slavii.

MFK Karviná - Slavia Praha 0:3 (0:2)

Branky: 15. vlastní Memič, 16. Chytil, 80. Diouf. Rozhodčí: Szikszay - Volf, Podaný - Starý (video). ŽK: Žák, Ražnatovič, Akinyemi - Oscar, Ogbu, Schranz. Diváci: 4038.

Karviná: Holec - Traoré (80. Svozil), Krčík, Fleišman - Memič, Žák (59. Ayaosi), Budínský, Čavoš, Ražnatovič (80. Bielan) - Vinícius (59. Doležal), Ezeh (46. Akinyemi). Trenér: Jarábek.

Slavia: Mandous - Holeš, Ogbu, Zima - Douděra, Ševčík (89. Vlček), Oscar (86. Zmrzlý), Diouf - Schranz (66. Van Buren), Wallem (66. Provod) - Chytil (66. Tijani). Trenér: Trpišovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, 1. liga, 21. kolo, Karviná, Slavia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slavie vyhráli v Karviné hladce 3:0, rozhodli dvěma góly v úvodu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.