Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Fotbalisty Sparty posílil Nor Solbakken, na Letné podepsal víceletou smlouvu

Fotbalisty Sparty posílil záložník Markus Solbakken. Třiadvacetiletý člen širšího kádru norské reprezentace přestoupil do pražského týmu z Vikingu Stavanger a s úřadujícím českým mistrem podepsal blíže nespecifikovanou víceletou smlouvu. Podle spekulací médií Sparta za druhou zimní posilu zaplatí v přepočtu zhruba 50 milionů korun.

„Získáváme hráče ve velmi dobrém věku. Markus má velmi dobrý předpoklad, že se v našem prostředí bude dále rozvíjet. Svojí typologií se velmi dobře hodí do našeho způsobu hry a ještě zvýší kvalitu naší střední zálohy," uvedl na webu sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický. „Je technický, zodpovědný při plnění taktických pokynů a má velký akční rádius při pohybu po hřišti," přiblížil.

Solbakken se už se Spartou setkal předloni v létě v kvalifikaci Evropské konferenční ligy, v níž Letenští překvapivě vypadli se Stavangerem. Spíše defenzivněji laděný střední záložník nastoupil v obou zápasech v základní sestavě a v domácí odvetě přispěl k výhře Vikingu 2:1 asistencí na vyrovnávací branku.

„Sparta se od té doby obrovsky posunula. Zisk titulu v minulé sezoně a podzimní působení v Evropě korunované postupem jsou toho ostatně důkazem. Opravdu se těším na to, až také přidám ruku k dílu," řekl Solbakken klubové televizi.

„O zájmu Sparty vím nějakou dobu, s agentem jsme o této možnosti hovořili už v létě. V průběhu podzimu jsme byli v kontaktu. Vyjednávání nějaký čas trvalo, ale naštěstí jsem tady. Je to splněný sen, přesun do zahraničí je další z pomyslných kroků. Poznám nové město, kulturu a samozřejmě tým," doplnil.

Solbakken prošel všemi mládežnickými reprezentacemi a vloni v létě se s norskou jednadvacítkou zúčastnil evropského šampionátu. V září si připsal dosud jediný start za národní A-mužstvo, které vede jeho otec Staale. Ten se během působení v FC Kodaň setkal s nynějším dánským trenérem Sparty Brianem Priskem, který mu tehdy dělal asistenta.

„Když Brian spolupracoval s mým tátou, byl jsem ještě poměrně mladý kluk. Takže jsme se tehdy úplně neznali. Pochází z Dánska, já dánsky umím. Působí jako fajn chlap a dobrá práce, kterou tu odvádí, je opravdu vidět. Věřím, že si budeme rozumět," řekl Solbakken.

Solbakken se stal druhou zimní posilou Sparty. Obhájce ligového tabulku a aktuální lídr tabulky na konci prosince přivedl albánského útočníka Indrita Tuciho, který přestoupil na Letnou z Lokomotivy Záhřeb.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, AC Sparta Praha, Solbakken, smlouva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisty Sparty posílil Nor Solbakken, na Letné podepsal víceletou smlouvu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.