Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zůstanu majitelem Slavie a věřím, že ani moje děti ji nikdy neprodají, říká nový vlastník klubu Tykač

Podle miliardáře Pavla Tykače, který se minulý týden stal majitelem fotbalové Slavie, skončilo přeprodávání klubu a na prodej už vršovický celek nebude. V tuto chvíli nový vlastník nechystá ve vedení pražského klubu žádné personální změny a nadále v něm počítá s Jaroslavem Tvrdíkem. Tykač na svém webu také uvedl, že osobně bude řešit i přestupy hráčů. Za cíl v jarní části této sezony považuje zisk titulu a domácího poháru a co nejdelší cestu ve vyřazovací části Evropské ligy.

„Oznamuji, že toto přeprodávání nejvýznamnějšího českého klubu skončilo. Již na prodej není a nebude“

„Slavia Praha je legendární fotbalový klub. Když se objevila možnost jednat o koupi, vůbec jsem neváhal. Je to moje srdeční záležitost, a tak se zdráhám říct, že jde o investici. Vnímám to spíše - a nejen v tomto vánočním čase - v termínech dárek a naděje. Mám radost a jsem hrdý, že jsem mohl koupit Slavii od čínských investorů a získat ji zpět do českých rukou. Tato příležitost byla pro mne darem," prohlásil Tykač.

Zároveň doplnil, že si takový dar uvědomuje také jako závazek. „Který - snad - v mnoha slávistech vyvolává naději. Udělám vše, co bude v mých silách, abych tu naději nezklamal," řekl devětapadesátiletý podnikatel a investor, jenž je podle říjnového vydání magazínu Forbes čtvrtým nejbohatším Čechem s majetkem 183,3 miliardy korun.

Klub už podle něj zůstane v jeho rukou. „Za posledních třicet let měla fotbalová Slavia Praha snad deset vlastníků. Oznamuji, že toto přeprodávání nejvýznamnějšího českého klubu skončilo. Již na prodej není a nebude," prohlásil. „Zůstanu jeho majitelem a věřím, že ani moje děti jej nikdy neprodají a společně s tribunou sever budou fandit: 'Praha je nejhezčí město na světě. My jí vládneme, my jsme Slavie'".

(NE)OBYČEJNÍ: Mojmír Chytil. Hřiště za barákem, hattrick v repre a láska ke Slavii

Mojmír Chytil je čtyřiadvacetiletý útočník pražské fotbalové Slavie. Vyrůstal v malé vesnici Skalka nedaleko Prostějova a přímo za domem měl fotbalové hřiště, jehož poloha dost možná určila směřování jeho dalšího života. Má za sebou dvě operace...

„Jako vlastník deklaruji připravenost se na cestě k úspěchu podílet“

Jednadvacetinásobného ligového mistra dál povede současný předseda představenstva Tvrdík. Tykač s ním napevno počítá. „Odvádí velmi dobrou práci. V tuto chvíli nechystám žádné personální změny ve vedení klubu," konstatoval Tykač.

Osobně se bude angažovat i v transferech. „Jako vlastník deklaruji připravenost se na cestě k úspěchu podílet. Co se týče hráčských akvizic, budu každou příležitost na získání zajímavého hráče posuzovat individuálně s ohledem na cíle, které jsem stanovil," uvedl majitel energetické a uhelné společnosti Sev.en Energy.

Slavia přezimuje v tabulce s pětibodovou ztrátou na obhájce titulu Spartu, která odehrála o zápas víc. Na konci února se pražští rivalové utkají v Edenu ve čtvrtfinále domácího poháru, v březnu poté vršovický celek čeká osmifinále Evropské ligy. „Cílem je získat titul mistra ligy i pohár pro vítěze MOL Cupu a v jarní části evropských pohárů se probojovat co nejdále. K tomu kromě hráčů a trenérů musí samozřejmě přispět i management a vlastník," prohlásil Tykač.

„Z hlediska dalšího rozvoje si přeji co nejdříve zahájit stavbu mládežnického tréninkového centra, obecně na práci s mládeží se budeme hodně soustředit. Sport považuji za velmi důležitý a prospěšný faktor ve výchově a zrání dětí. Mezi priority bude patřit i rozvoj ženského týmu, který je výjimečně úspěšný (22 titulů mistryň ligy a pravidelný účastník Ligy mistryň)," řekl Tykač.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, majitel, Tykač

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zůstanu majitelem Slavie a věřím, že ani moje děti ji nikdy neprodají, říká nový vlastník klubu Tykač  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.