Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Série bez výhry pokračuje. Fotbalisté Sparty remízovali se Zlínem 2:2

Spartu v čele s trenérem Kotalem čekal v sobotu domácí zápas proti Zlínu. Sparťanští fanoušci si od tohoto utkání slibovali konečně zisk tří bodů. Ani tentokrát se ovšem nedočkali. Sparta se Zlínem pouze remízovala 2:2. Více než hodinu hráli domácí pouze v desíti.

V 9. minutě mohli diváci vidět první velkou šanci domácích. Po centru Tetteha na Karlssona ale sudí nakonec odpískal útočný faul. Nehrozili jenom domácí, o minutu později se do šance tentokrát dostal zlínský Čanturišvili, nakonec si ale s míčem až příliš hrál a nedokázal tak ohrozit sparťanskou branku.

Sparta během první dvacetiminutovky zahrávala celkem tři rohy, nejnadějnější byl až ten třetí v řadě. Míč bohužel pro domácí proletěl vápnem bez jakékoliv reakce či dotyku obou týmů.

Nejdříve žlutá, za dvě minuty červená

Ve 25. minutě dostal Mandjeck za svůj faul na zlínského útočníka nejprve žlutou kartu. Hlavní sudí si však dvě minuty po tomto faulu nechal poradit od videorozhodčího, ze žluté karty se nakonec po poradě vyklubala karta červená. Sparta tak musela začít hrát mnohem obezřetněji.

Benjamin Tetteh se ve 32. minutě objevil v obrovské šanci. Místo toho, aby si ještě potáhl míč dopředu a prověřil zlínského gólmana, ovšem hru zpomalil, obránci ho tak dostoupili a obrali jej o míč. O dvě minuty později se ozval také zlínský útok. Tomáš Poznar dosáhl na Jiráčkův centr a orazítkoval břevno. Domácím fanouškům tak jen zatrnulo.

Gól po 334 minutách

Domácí diváci se v 54. minutě zápasu konečně dočkali prvního gólu. Osamoceného Karlssona našel Tetteh, kterého střežili dva obránci Zlína. Na švédského záložníka ale obrana nějak zapomněla. Karlsson si parádně poradil s gólmanem Rakovanem a poslal tak své mužstvo do vedení 1:0.

I přesto, že si Sparta ve druhém poločase dokázala vytvořit několik nadějných šancí, tak nakonec druhý gól v utkání vstřelilo hostující družstvo. Útočník Tomáš Poznar si nadhodil míč nad Hečou a z ostrého úhlu uklidil míč do sítě. Zlín tak v 67. minutě srovnal na 1:1.

Sparta hrála sice v deseti, ale během druhého poločasu to na hře nebylo až tak znát. Domácí fotbalisté hrozili zejména z rychlých protiútoků. V koncovce jim ale chyběla přesnost.

Infarktový závěr

Domácí fotbalisté na konci zápasu sahali po vedoucím gólu a díky své bojovnosti se nakonec přeci jenom dočkali. Střídající Libor Kozák si naběhl na pěkný centr od Kangy a v 88. minutě hlavičkou zvýšil skóre na 2:1. Situaci ještě přezkoumal videorozhodčí, ale nakonec gól uznal.

Sparta se ze svého vedení neradovala dlouho. Zlín vyrovnal ihned po rozehrávce ze středového kruhu. Domácí obrana zaspala, Róbert Matejov toho využil, srovnal si míč a zamířil do rohu sparťanské branky. Samotný závěr zápasu byl pro oba tábory fanoušků infarktový. Tři body pro svůj tým mohl ještě zařídit Jiráček, na druhé straně po přímém kopu Kanga. Ani jeden fotbalista se ale nedočkal. Pražská Sparta se tak sice po 334 minutách radovala z gólu, ani to jim ale nepomohlo k výhře. Z tří jarních zápasů se tak musí Sparta spokojit pouze s jedním bodem.

„Myslím si, že to vůbec nebylo o psychice, ale o hrubých chybách. Obě situace, ze kterých jsme dostali gól, se daly vyřešit lépe. Některé řešení situací od hráčů jsem nepochopil,“ řekl po utkání trenér Sparty Václav Kotal.

AC Sparta Praha - FC Fastav Zlín 2:2 (0:0)

Branky: 54. Moberg Karlsson (Tetteh), 88. Kozák (Kanga) – 67. Poznar (Jiráček), 90. Matejov

Karty: 52. Štetina (SPA) – 41. Bartošák (ZLN), 79. Matejov (ZLN), 90+4. Janetzký (ZLN)   28. Mandjeck (SPA)

AC Sparta Praha: Heča – Vindheim, Hancko, Mandjeck, Matěj Hanousek (31. Štetina) – Moberg Karlsson (75. Graiciar), Sáček, Hložek, Kanga, M. Frýdek (C) – Tetteh (84. Kozák).
Náhradníci: Bičík – Costa, Lischka, Štetina, Dočkal, Graiciar, Kozák.

FC Fastav Zlín: Rakovan – Simerský, P. Buchta, Cedidla – Čanturišvili, Hlinka, Fantiš, Jiráček (C), Bartošák (68. Matejov) – Poznar (81. Džafić), Jawo (90+2. Janetzký).
Náhradníci: S. Dostál – Matejov, Azackij, Conde, Janetzký, Džafić, D. Ikaunieks.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, FC Fastav Zlín, fotbal, fotbalista, Benjamin Tetteh, Václav Kotal, Róbert Matejov, Libor Kozák, Tomáš Poznar, Matěj Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Série bez výhry pokračuje. Fotbalisté Sparty remízovali se Zlínem 2:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.