Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sparta dostala pokutu 120 tisíc, i za fanouška u trenéra Jílka

Pražská Sparta dostala od disciplinární komise Ligové fotbalové asociace pokutu 120 tisíc korun za porušení povinností pořádajícího klubu v domácím utkání 21. kola první ligy s Libercem. Letenští se provinili i tím, že nezabránili vniknutí fanouška do blízkosti tehdejšího trenéra Václava Jílka.

Divák s šálou Sparty před koncem úvodního zápasu jarní části sezony, který domácí nečekaně prohráli 0:2, proniknul do zóny určené pro kouče. Než ho odvedla ochranka, stačil s Jílkem prohodit pár slov. Podle bývalého sparťanského trenéra fanoušek pouze vyjádřil nespokojenost s předváděnou hrou a výsledkem a nijak ho sprostě neurážel.

Vedle toho byla Sparta potrestána také za nesportovní chování dalších fanoušků, kteří používali pyrotechniku a vhazovali předměty na hrací plochu.

Disciplinárka podle regulí musela zamítnout protest Jablonce proti vyloučení Jana Kroba v závěru pondělní dohrávky 22. ligového kola v Ostravě, přestože podle komise rozhodčích obránce severočeského týmu neměl dostat druhou žlutou kartu.

"Komise rozhodčích FAČR shledala, že sice byla hráči Janu Krobovi druhá žlutá karta udělena neprávem, ale k přestupku došlo. Na základě toho nebylo možné v souladu s procesním řádem protestu vyhovět," vysvětlil tiskový mluvčí LFA Štěpán Hanuš.

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky Sport, fotbal, první, disciplinární, AC Sparta Praha, Václav Jílek, trenér, FC Slovan Liberec, Jan Krob, FK Baumit Jablonec, Fotbalová asociace České republiky, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta dostala pokutu 120 tisíc, i za fanouška u trenéra Jílka  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.