Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Prostě jsem udělal pitomost, omluvil se Kuchta za výlet na diskotéku. Už trénuje se Spartou

Útočník Jan Kuchta se po výhře fotbalové reprezentace 3:0 nad Moldavskem a postupu na evropský šampionát veřejně omluvil za víkendové události, kvůli kterým byl spolu s obránci Jakubem Brabcem a Vladimírem Coufalem vyřazen z národního týmu. Trojice reprezentantů v noci ze soboty na neděli porušila interní pravidla týmu, podle deníku Sport navštívila v Olomouci noční klub, kde popíjela alkohol a vydržela až do ranních hodin. Kuchta se na instagramu omluvil spoluhráčům i trenérovi Jaroslavu Šilhavému, jenž po utkání oznámil rezignaci.

GLOSA: Česká repre obrandovaná Staropramenem pokrytecky kritizuje noční tah hráčů

Už dlouhé roky nezajímala česká fotbalová repre širokou veřejnost tak jako o uplynulém víkendu. Tři hráči si vyrazili na mejdan, během kterého nejspíš padlo pár alkoholických drinků. Šok. Velmi vtipně o několik hodin později zapůsobila svolaná...

„Prostě jsem udělal strašnou pitomost“

Reprezentační manažer Tomáš Pešír už na nedělní tiskové konferenci uvedl, že se hráči týmu omluvili, své jednání ale vysvětlit nedokázali. Zklamání neskrývali ani Šilhavý s kapitánem Tomášem Součkem, jenž podle svých slov neměl o návštěvě nočního klubu Belmondo tušení. Kuchta se nyní vyjádřil i veřejně.

„Kluci, moc Vám gratuluju k výhře a k postupu na EURO. Díky vlastní blbosti jsem nemohl být s Vámi. Nechci chodit kolem horký kaše. Prostě jsem udělal strašnou pitomost. Omlouvám se Vám, spoluhráčům z nároďáku, a taky realizačnímu týmu v čele s trenérem Šilhavým," napsal šestadvacetiletý útočník pražské Sparty.

„Důvěru si budu muset vybudovat znovu“

„Omlouvám se všem, kteří se o nás v reprezentaci starají. Fanouškům. A Spartě. Speciální omluva směřuje i takhle veřejně k rodině a všem blízkým, kterým na mě záleží. Udělal jsem něco, na co nejsem pyšný. Je to pro mě lekce. Přijímám kritiku, která se teď na mě valí. Je mi jasný, že slova všechno nedokážou napravit… Důvěru si budu muset vybudovat znovu," dodal.

Kuchta byl poslední dva roky stabilním členem reprezentace, v níž má bilanci 20 zápasů a tři góly. V kvalifikaci na Euro, které se uskuteční příští rok v Německu, nastoupil sedmkrát, z toho v pěti případech v základní sestavě. Kvůli trestu chyběl až v dnešním duelu.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, reprezentace, Kuchta, Sparta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostě jsem udělal pitomost, omluvil se Kuchta za výlet na diskotéku. Už trénuje se Spartou  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.