Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slavia v Olomouci zvítězila, na Spartu ztrácí dva body

Fotbalisté Slavie zvítězili v 15. kole první ligy v Olomouci 3:1. Pražané vyhráli počtvrté z posledních pěti zápasů nejvyšší soutěže a částečně odčinili týden starou minulou porážku doma s Plzní. Červenobílí v polovině základní části nadále ztrácejí na obhájce titulu Spartu ze druhého místa tabulky dva body.

Hosty poslal na Hané už ve čtvrté minutě do vedení Conrad Wallem, na konci první čtvrthodiny vyrovnal Jakub Pokorný. Ještě do přestávky vrátil Pražanům náskok Michal Tomič a pojistku přidal v 56. minutě Václav Jurečka. Hanáci nebodovali po čtyřech kolech a třech remízách za sebou a v tabulce jim patří sedmá příčka.

V sestavě Hanáků se poprvé po návratu ze zahraničí představil bývalý český reprezentant Novák, který v české lize nastoupil po osmi letech. Kouč Pražanů Trpišovský udělal po čtvrtečním vítězství 2:0 nad AS Řím v Evropské lize čtyři změny v základní sestavě.

Dva z odpočatých hráčů se hned v úvodu postarali o vedoucí gól. Obrana Olomouce ještě odvrátila rohový kop, ale na následný Ševčíkův centr si nejlépe naskočil Wallem a svým druhým gólem v ligové sezoně otevřel skóre.

Nápor Pražanů otupila 15. minuta. Vodháněl našel centrem z přímého kopu v pokutovém území hlavu Pokorného, který nedal brankáři Mandousovi šanci. Sedmadvacetiletý stoper se trefil potřetí v ligové sezoně.

Ve 24. minutě byl blízko druhému gólu Wallem, jenže jeho tvrdou střelu odvrátil na roh Pokorný. Jinak se poté v úvodním dějství hrálo převážně ve středu pole. Až ve 43. minutě propasíroval Provod centr z levé strany do malého vápna, kde se nejlépe zorientoval Tomič a poslal Slavii znovu do vedení.

Slovenský krajní bek či záložník ve druhém venkovním ligovém utkání po sobě zaznamenal vítězný gól, před dvěma týdny nasměroval červenobílé k výhře 2:0 v Ďolíčku nad Bohemians 1905.

Naději na vyrovnání udržel pro domácí po změně stran gólman Digaňa, který chytil šanci Van Burena. Po brejku se pak neprosadil na druhé straně domácí Juliš. Naopak Jurečka v 56. minutě svou akci z pravé strany za pomocí teče Pokorného proměnil a zajistil Pražanům dvoubrankový náskok. Člen širšího kádru české reprezentace navázal na čtvrteční gól proti AS Řím.

Slávisté měli převahu. Do další šance se dostal Masopust, který ovšem Mandousovu branku vysoko přestřelil. Pražané se pak zaměřili na hlídání náskoku a v 78. minutě se vyznamenal Mandous, když vytáhl na roh hlavičku střídajícího Fialy.

Další komplikace už hosté nepřipustili a vyhráli posedmé z posledních osmi vzájemných ligových duelů. Červenobílí venku v nejvyšší soutěži podeváté za sebou bodovali a jsou tam nejlepším týmem v sezoně. Sigma doma v lize potřetí z posledních čtyř zápasů nezvítězila.

Sigma Olomouc - Slavia Praha 1:3 (1:2)

Branky: 15. Pokorný - 4. Wallem, 43. Tomič, 56. Jurečka. Rozhodčí: Volek - Hájek, Machač - Všetečka (video). ŽK: Breite, Zmrzlý, Vodháněl - Jurečka, Vlček, Wallem, Douděra, Trpišovský (trenér). Diváci: 8897.

Olomouc: Digaňa - Chvátal (66. Křišťál), Pokorný, Novák, Zmrzlý - Ventúra, Breite - Vodháněl (85. Dele), Zorvan (66. Pospíšil), Navrátil (66. Sláma) - Juliš (74. Fiala). Trenér: Jílek.

Slavia: Mandous - Masopust, Ogbu (46. Vlček), Holeš - Tomič (83. Dumitrescu), Ševčík (78. Hromada), Oscar, Wallem - Provod, Jurečka (78. Chytil) - Tijani (46. Van Buren). Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky Olomouc, Praha, Slavia, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia v Olomouci zvítězila, na Spartu ztrácí dva body  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.