Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slavia se dobře naladila na zápas s AS Řím. Porazila Slovácko 2:0

Fotbalisté Slavie porazili ve 12. kole první ligy doma Slovácko 2:0. O obě branky se v rozmezí 78. až 90. minuty postarali střídající hráči, nejprve se trefil Matěj Jurásek a po něm bývalý hráč hostů Václav Jurečka. Pražané spolu s obhájcem titulu Spartou jako jediní v sezoně nejvyšší soutěže stále neprohráli a posunuli se do čela tabulky o bod před městského rivala, který má k dobru nedělní domácí utkání s Českými Budějovicemi. Slavia se vítězstvím ideálně naladila na čtvrteční duel skupiny Evropské ligy na hřišti AS Řím. Mužstvo z Uherského Hradiště šest kol střídá domácí výhru a venkovní porážku.

Pražané v prvním utkání po reprezentační přestávce nastoupili ve výrazně pozměněné sestavě. Debut v české lize si odbyl rumunský záložník Dumitrescu. Premiérově v sezoně nejvyšší soutěže nastoupil ukrajinský stoper Kačaraba, první ligový start v ročníku v zahajovací jedenáctce si připsal nigerijský útočník Ogungbayi. Poprvé od začátku září se po vyléčení zranění v sestavě Slavie objevil slovenský záložník Hromada. Domácí trenér Jindřich Trpišovský odkoučoval 200. ligový zápas na lavičce vršovického celku.

Slavia mohla jít do vedení už po necelých dvou minutách hry. Masopust si naběhl do vápna na Dumitrescuův centr, jenže hlavičkoval do tyče. Ve 14. minutě kvůli zranění odstoupil hostující brankář Heča, jehož nahradil Fryšták. Po necelé půlhodině hry vypálil Masopust z dálky těsně nad. Vršovičtí měli nadále územní převahu a po rohovém kopu v 35. minutě sevřeli Slovácko v jeho vápně, Hromada však zpoza šestnáctky zamířil vedle. Na opačné straně v ojedinělé šanci Slovácka v celém zápase Juroška nevyzrál na Mandouse.

Zkraje druhého dějství vystřelil Chytil z úhlu do rukavic připraveného Fryštáka. Slavia nadále hosty svírala, větší příležitost si však nedokázala vypracovat. V 78. minutě se ale přece jen dočkala rozhodující branky. Kapitán Slovácka Kadlec odvrátil míč před dotírajícím Jurečkou pouze k Juráskovi, který přízemní ranou k tyči zařídil svému týmu plný bodový zisk. Reprezentant do 21 let skóroval podruhé v ligové sezoně.

V 90. minutě přidali domácí pojistku po akci dvou příchozích hráčů z lavičky. Douděra ještě z úhlu Fryštáka nepropálil, ale Jurečka se už z dorážky nemýlil. Nejlepší střelec minulé ligové sezony zaznamenal v té aktuální čtvrtou trefu.

Slavia v lize se Slováckem podeváté za sebou neprohrála (z toho osm vítězství) a doma v nejvyšší soutěži dokonce v 11. duelu po sobě, přičemž ho tam zdolala podesáté. Se sedmi inkasovanými góly má nadále nejlepší obranu ligy. Slovácko venku v lize potřetí za sebou prohrálo a neskórovalo.

Slavia Praha - 1. FC Slovácko 2:0 (0:0)

Branky: 78. Jurásek, 90. Jurečka. Rozhodčí: Petřík - Hájek, Hurych - Všetečka (video). ŽK: Dumitrescu, Tomič, Hromada - Kadlec, Mihálik, Reinberk. Diváci: 17 084.

Slavia: Mandous - Holeš, Vlček, Kačaraba - Tomič (46. Douděra), Masopust (75. Tijani), Hromada (46. Oscar), Dumitrescu - Van Buren, Ogungbayi (46. Jurásek) - Chytil (60. Jurečka). Trenér: Trpišovský.

Slovácko: Heča (14. Fryšták) - Reinberk, Kadlec, Hofmann - Sinjavskij (85. Kalabiška), Havlík, Trávník, Doski (85. Vecheta) - Mihálik (64. Petržela), Cicilia, Juroška (64. Holzer). Trenér: Svědík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, Slavia, Slovácko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia se dobře naladila na zápas s AS Řím. Porazila Slovácko 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.