Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbalisté Sparty vyhráli nad Plzní 2:1 před vyprodanou Letnou

Fotbalisté pražské Sparty zdolali ve šlágru 10. kola první ligy Plzeň 2:1. Obhájce titulu v sezoně nejvyšší soutěže zůstal neporažen, z toho poosmé zvítězil, a upevnil si první místo v neúplné tabulce před městským rivalem Slavií. Viktoria prohrála po rekordních 12 soutěžních výhrách a po šesti v lize. Z třetí pozice ztrácí na vedoucí Spartu sedm bodů, k dobru má ale odložené utkání v Mladé Boleslavi.

Vyprodaná Letná

Všechny branky na Letné padly v prvním poločase. Domácí poslal do vedení Qazim Laci, za hosty srovnal Rafiu Durosinmu, ale Jan Kuchta vzápětí rozhodl. Sparta zdolala v lize Plzeň ve třetím z posledních čtyř duelů (pokaždé o gól) a ideálně se naladila na čtvrteční utkání 2. kola skupiny Evropské ligy na hřišti Betisu Sevilla. Západočeši se ve stejný den představí v Konferenční lize v Astaně.

Sparťanští fanoušci ve 14. soutěžním utkání po sobě vyprodali Letnou (17 791 diváků). Svěřencům dánského trenéra Briana Priskeho kvůli červené kartě z derby se Slavií (1:1) chyběl Krejčí, jehož v roli kapitána nahradil jiný stoper Panák.

Domácí udeřili už po dvou minutách hry. Ryneš našel kolmou přihrávkou Haraslína, který si zasekl míč a přihrál na hranici malého vápna zakončujícímu Lacimu. Albánský reprezentant vstřelil první gól za Letenské v nejvyšší soutěži.

O 10 minut později vypálil zdálky agilní Ryneš, brankář Staněk skákavý míč vyrazil před sebe a poradil si také se Sadílkovou dorážkou. Na opačné straně Kuchta na vlastní polovině přišel o míč, Cadu odcentroval do vápna na zadní tyč, ale gólman Vindahl proti Traorého nelehkému zakončení ze vzduchu včas zasáhl. Poté balon ztratil Durosinmi a Ryneš dlouhým nákopem našel Kuchtu, Staněk ale jeho pohotové zakončení vyrazil.

Ve 26. minutě Viktoria srovnala, když si na Kalvachův centr z rohového kopu nejvýše vyskočil Durosinmi, na jehož skákavou hlavičku Vindahl nedosáhl. Nigerijský útočník skóroval ve čtvrtém kole po sobě a celkově pošesté v sezoně nejvyšší soutěže. Kalvach zase pátou asistencí vyrovnal v čele tabulky nejlepších ligových nahrávačů sparťana Laciho.

Zpátky ve vedení

Pražané si za minutu a půl vzali vedení zpátky. Preciado vyhraným hlavičkovým soubojem s Caduem posunul Sadílka do brejku, který vyřešil Kuchta střelou do Staňkova protipohybu. Český reprezentant se zapsal mezi střelce počtvrté v ligovém ročníku. Sparta má spolu s Plzní s 27 góly nejlepší útok v sezoně nejvyšší soutěže.

Západočeši krátce poté srovnali zásluhou Cadua, jenže do hry vstoupil videorozhodčí Machálek a hlavní sudí Pechanec po zhlédnutí opakovaných záběrů branku kvůli Dwehově ruce v pokutovém území odvolal.

Krátce po změně stran mohl náskok Sparty zvýšit Kuchta, jenže z šestnáctky přestřelil. Po téměř hodině hry nejlepší ligový střelec sparťan Haraslín zakončil těsně vedle. V další šanci se do střely střídajícího domácího útočníka Olatunjiho vrhl hostující kapitán Hejda. V 84. minutě se prosadil domácí stoper Sörensen, stejně jako v úvodním dějství ale intervenoval VAR a Pechanec po přezkoumání situace gól neuznal.

Hosté nakonec mohli srovnat. Po sérii rohů vystřelil v šesté minutě nastavení Kalvach, stoper Vitík však na brankové čáře míč odhlavičkoval. Sparta doma v lize prohrála jediný z posledních 22 zápasů (s Plzní na konci minulého ročníku) a v této sezoně nejvyšší soutěže tam zvítězila ve všech pěti utkáních.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sparta Praha

Štítky Sport, fotbal, první, Sparta, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty vyhráli nad Plzní 2:1 před vyprodanou Letnou  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.