Počasí dnes26 °C, zítra24 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hráli jsme proti basketbalistům, divil se trenér Arisu po prohře se Spartou

Trenér fotbalistů Arisu Limassol Alexej Špilevskij na tiskové konferenci po úvodním utkání skupiny Evropské ligy na hřišti pražské Sparty prohlásil, že ještě nikdy neviděl mužstvo s tak vysokými hráči. Podle něj kyperský celek nastoupil proti basketbalistům. Navzdory prohře 2:3 pochválil svůj tým za úžasný výkon.

„Nikdy jsem neviděl tým s tak vysokými hráči, je to neuvěřitelné,“ divil se trenér Arisu

Hosty na vyprodané Letné poslal do vedení Alexandr Kokorin z penalty, brankami ve 20. a 25. minutě ale domácí kapitán Ladislav Krejčí otočil skóre. Triumf Pražanů v souboji úřadujících mistrů svých zemí stvrdil po změně stran další stoper Martin Vitík, v závěru snížil střídající Shavy Babicka.

„Kvůli výsledku jsem naštvaný, ale na výkon jsem hrdý. Začali jsme velmi dobře, podle plánu, pak jsme ale inkasovali logický gól. Určitě máme nejmenší tým ve skupině a dnes jsme hráli proti basketbalistům, byli úžasní. Inkasovali jsme všechny branky ze standardek," konstatoval Špilevskij.

Podle něj bylo jeho mužstvo v nevýhodě. „Nikdy jsem neviděl tým s tak vysokými hráči, je to neuvěřitelné. Člověk se musí vyhnout standardkám, aby vás nepotrestali. To je jediná šance," uvedl pětatřicetiletý Bělorus.

Aris pod jeho vedením v minulé sezoně poprvé v historii ovládl kyperskou ligu a v létě se navíc premiérově kvalifikoval i do hlavní fáze některého z evropských pohárů. Přitom teprve před dvěma lety postoupil do kyperské nejvyšší soutěže.

„Náš výkon byl úžasný na to, že jsme nováčkem v pohárech. Vedli jsme si skvěle proti tomuto naprosto špičkovému týmu. Napadali jsme, i když jsme prohrávali 1:3, byli jsme stateční, nehráli jsme z hluboké obrany. Před hráči smekám klobouk. Jsem velmi pyšný na to, že jsem trenérem tohoto mužstva, nemůžeme být vůbec naštvaní a neexistuje, že by nás prohra položila. Jsme na správné cestě," řekl Špilevskij.

Krejčí nebyl spokojený s individuálním výkonem

Krejčí v deváté minutě fauloval ve vápně Franze Brorssona a po nařízené penaltě se hosté ujali na vyprodané Letné vedení. Český reprezentant v rozmezí 20. až 25. minuty otočil skóre, v závěru ale střídající Shavy Babicka vystihl jeho zpětnou přihrávku a snížil na konečných 3:2.

„Výsledkově i týmově jsem spokojený, po individuální stránce ale ne. Dva góly jsou super, ale byl jsem u situací, které ve své pozici takhle řešit nemůžu. Bohužel se to stalo, ale takové okamžiky někdy přijdou, hlavně, že se to zvládlo. Neřekl bych, že se mi nedařilo, prostě jsem nezvládl dva momenty," uvedl Krejčí. Spoluhráči si z něj po utkání dělali legraci. „Říkali mi, že mám 2+2. Pak už jsem se tomu taky smál," prohlásil čtyřiadvacetiletý český reprezentant.

Týmový výkon se mu zamlouval. „Dokázali jsme eliminovat jejich silné stránky, co se týče rychlých brejků. Dopředu jsme byli nebezpeční. Sice jsme si spíš pomohli standardkami, ale každý zápas je jiný. Jsem rád, že jsme tak kompatibilní a dokážeme si pomoct více věcmi. Svědčí to o naší síle," podotkl odchovanec brněnské Zbrojovky.

Sparta Praha - Aris Limassol 3:2 (2:1)

Branky: 20. a 25. Krejčí, 67. Vitík - 11. Kokorin z pen., 90. Babicka. Rozhodčí: Brisard - Auger, Berthomieu - Wattellier (video, všichni Fr.). ŽK: Krejčí, Sörensen, Pavelka - Špilevskij (trenér), Kokorin. Diváci: 17 371.

Sparta: Vindahl - Vitík, Sörensen, Krejčí - Preciado, Laci (78. Pavelka), Kairinen (31. Sadílek), Zelený - Kuchta (65. Karabec), Haraslín (65. Birmančevič) - Olatunji (78. Sejk). Trenér: Priske.

Limassol: Vaná - Boakye, Brorsson, Uroševič, Caju - Szöke (66. Brown), Struski - Mayambela (85. Moucketou-Moussounda), Kokorin (75. Stepiňski), Bengtsson (85. Montnor) - Gomis (66. Babicka). Trenér: Špilevskij.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, Evropská, 1. kolo, Sparta, Limassol, Špilevskij

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hráli jsme proti basketbalistům, divil se trenér Arisu po prohře se Spartou  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.