Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Slavie vyhrála v Pardubicích. Rozhodla Jurečkova penalta

Fotbalisté Slavie zvítězili v 8. kole první ligy v Pardubicích 1:0. Pražané v sezoně nejvyšší soutěže stále neprohráli a posedmé naplno bodovali. Zápas rozhodl v 28. minutě z penalty Václav Jurečka. Vršovičtí se posunuli do čela neúplné tabulky o tři body před městského rivala a obhájce titulu Spartu, která má ale zápas k dobru. Východočeši potřetí z posledních čtyř kol prohráli a jsou dvanáctí.

Slávisté bodovali i v sedmém vzájemném ligovém zápase a pošesté za sebou Pardubice porazili, navíc bez inkasované branky. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského se vítězně naladili na čtvrteční úvodní utkání skupiny Evropské ligy na hřišti Servette Ženeva a následné derby se Spartou, kterou přivítají tři dny nato v příštím kole nejvyšší soutěže.

V základní sestavě Pardubic poprvé nastoupili kolumbijský stoper Ortiz a záložník Daněk, kteří přišli na hostování. V brance hostů dostal podruhé za sebou přednost Mandous a na hrotu útoku Tijani.

Utkání v úvodu nenabídlo žádnou větší šanci. Slavia poprvé zahrozila až ve 22. minutě, Tijani ale po Douděrově centru hlavičkoval vedle. O chvíli později domácí gólman Budinský vyrazil Douděrovu střelu z hranice šestnáctky.

Ve 27. minutě pardubický bek Surzyn zastavil nedovoleně ve vápně Provoda a rozhodčí Pechanec nařídil pokutový kop pro Pražany. Odpovědnost na sebe opět vzal Jurečka. Nejlepší střelec minulé ligové sezony nezaváhal a prosadil se ve druhém kole po sobě. Vršovičtí zahrávali už pátou penaltu v ligovém ročníku, nejvíce ze všech týmů.

Poté Jurečka vypálil zpoza vápna a domácí brankář jeho přízemní pokus vytáhl mimo tři tyče. V nastavení úvodního dějství český reprezentant zamířil z hranice vápna pouze do Budinského náruče.

Zkraje druhé půle Kukučka přišel o míč, jenže zcela volný Wallem v jasné šanci pardubického brankáře neprostřelil. Jurečka pak v další šanci nevyzrál na Budinského z úhlu. Po hodině hry Provod hlavou prodloužil Wallemův centr a Jurečka před brankou zakončil nad.

Pardubičtí Mandouse pořádně prověřili až v 87. minutě. Střídající kamerunský útočník Mukwelle však debut v české lize brankou neoslavil, neboť jeho hlavičku po Hlavatého rohu hostující gólman vytáhl.

Východočeši mají nadále s pěti brankami spolu s Jabloncem a Zlínem nejhorší útok ligy. Zato Slavia potvrdila, že má se čtyřmi inkasovanými góly nejlepší obranu v soutěži.

FK Pardubice - Slavia Praha 0:1 (0:1)

Branka: 28. Jurečka z pen. Rozhodčí: Pechanec - Kříž, Váňa - Zelinka. ŽK: Surzyn, Helešic, Krobot - Wallem. Diváci: 4620 (vyprodáno).

Sestavy: 
Pardubice: Budinský - Surzyn, Kukučka, Ortiz, Tischler - Darmovzal (85. Sychra) - Matoušek (59. Mukwelle), Hlavatý, Daněk (59. Míšek), Helešic (68. Pikul) - Černý (46. Krobot). Trenér: Kováč.

Slavia: Mandous - Douděra (55. Masopust), Holeš, Ogbu, Provod - Ševčík (90.+4 Vlček), Oscar - Jurásek (55. Schranz), Jurečka, Wallem (68. Zafeiris) - Tijani (68. Chytil). Trenér: Trpišovský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Slavia Praha

Štítky Slavia, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavie vyhrála v Pardubicích. Rozhodla Jurečkova penalta  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.