Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Oslabená Sparta remizovala v Teplicích 1:1 a poprvé v ligové sezoně nevyhrála

Fotbalisté Sparty v pátém ligovém kole remizovali v oslabení v Teplicích 1:1, v sezoně nejvyšší soutěže poprvé nezvítězili a v neděli mohou přijít o vedení v tabulce. Obhájci titulu vedli od 34. minuty po brance bývalého hráče Severočechů Jana Kuchty, jenže od konce úvodního dějství dohrávali bez vyloučeného kapitána Ladislava Krejčího. Bod vystřelil domácím v 85. minutě střídající Egypťan Muhammad Jásir premiérovým gólem v české lize.

Pražané, kteří v úterý vypadli z kvalifikace Ligy mistrů po neúspěšném penaltovém rozstřelu s FC Kodaň, se příliš dobře nenaladili na úvodní čtvrteční duel závěrečného 4. předkola Evropské ligy. V něm se představí na hřišti AEK Atény, nebo Dinama Záhřeb.

Sparta v lize s Teplicemi podeváté v řadě neprohrála a od května 2014 bodovala na jejich hřišti v 10 utkáních po sobě. "Skláři" nevyhráli v nejvyšší soutěži potřetí za sebou, ve čtyřech z úvodních pěti kol však bodovali. V neúplné tabulce jsou sedmí.

V sestavě Teplic po příchodu na hostování ze Slavie poprvé nastoupil záložník Hronek. Dánský trenér Sparty Brian Priske udělal oproti domácímu duelu s Kodaní šest změn v zahajovací jedenáctce. Na utkání dorazilo 15.841 diváků, větší návštěvnost na ligové utkání zažila Stínadla naposledy v říjnu 2013 proti Plzni (16.180 fanoušků).

V osmé minutě vypálil Fila z dálky k tyči, ale Vindahl balon pokryl. Sparta se k prvnímu většímu ohrožení hostující branky dostala v 25. minutě, Haraslínova tečovaná střela zpoza vápna těsně minula tyč. Po půlhodině hry Minčev přistrčil v šestnáctce míč na Ryneše, jenže ten napálil tyč. Za dalších 30 vteřin Laci vystihl špatnou Vachouškovu rozehrávku a Mejdr trefil druhou tyč.

Pražané ale zvýšenou aktivitu nakonec v gól přetavili. Dlouhý nákop gólmana Vindahla prodloužil Laci na volného Kuchtu a český reprezentant se tváří v tvář brankáři Grigarovi, který dříve chytal za Spartu, nemýlil. Zásah hostů posvětil i videorozhodčí Kocourek. Kuchta třetím gólem v ligové sezoně dorovnal v čele tabulky střelců spoluhráče Haraslína. Letenští mají se 14 vstřelenými brankami nejlepší útok v lize.

V další příležitosti se ocitl Laci, ale přestřelil. V závěru úvodního dějství Krejčí zastavil unikajícího Filu a sparťanský kapitán k velké nelibosti teplických hráčů uviděl pouze žlutou kartu. Do hry se však vložil videorozhodčí a sudí Volek po zhlédnutí opakovaných záběrů hostujícího stopera ve třetí minutě nastavení vyloučil. Krejčí obdržel v ligové kariéře třetí červenou kartu. Severočeši ještě před odchodem do šaten zahrozili ze standardních situací.

V 56. minutě si Trubač vyměnil balon s Hronkem a nahrál Vachouškovi, který však velkou příležitost zahodil. Domácí se poté dlouho nemohli proti hostující obraně prosadit, v 85. minutě ale po akci dvou příchozích hráčů z lavičky srovnali. Jásir si na bližší tyč naběhl na Krsmanovičův centr z rohu a překonal Vindahla. Egyptský hráč ve 13. utkání v české lize zaznamenal první trefu.

Teplice doma v lize neprohrály posedmé za sebou. Sparta venku v lize od loňské říjnové porážky 0:4 na Slavii neprohrála 14 duelů po sobě. Tabulku vede o bod před městským rivalem Slavií, ale Vršovičtí amají k dobru nedělní domácí zápas s Ostravou.

FK Teplice - Sparta Praha 1:1 (0:1)

Branky: 85. Jásir - 34. Kuchta. Rozhodčí: Volek - Nádvorník, Vlček - Kocourek (video). ŽK: Frťala (trenér), Fila, Hora - Loučka (asistent trenéra). ČK: 45.+3 Krejčí (Sparta). Diváci: 15.841.
Teplice: Grigar - Mareček, Chaloupek, Cykalo - Hora (61. Krsmanovič), Hronek (74. Knapík), Radosta, Jukl (74. Křišťan) - Trubač - Fila, Vachoušek (58. Jásir). Trenér: Frťala.
Sparta: Vindahl - Vitík, Panák, Krejčí - Mejdr, Laci, Pavelka (90. Kairinen), Ryneš (80. Zelený) - Minčev (63. Sejk), Haraslín (46. Sadílek) - Kuchta (63. Olatunji). Trenér: Priske.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, remíza, Teplice, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslabená Sparta remizovala v Teplicích 1:1 a poprvé v ligové sezoně nevyhrála  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.