Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Na Ligu mistrů to stačit nebude, řekl Krejčí po penaltové výhře 1:0 ve Zlíně

Ani v novém ligovém ročníku se kapitán fotbalistů Sparty Ladislav Krejčí nemýlil při střelbě ze značky pokutového kopu. V nejvyšší soutěži proměnil devátou penaltu za sebou, díky níž obhájce titulu ve druhém kole první ligy zvítězil ve Zlíně 1:0. Český reprezentant na tiskové konferenci uvedl, že dnešní výkon Pražanů by na postup do Ligy mistrů nestačil.

„Naše finální fáze nebyla podle představ. Měli jsme být nebezpečnější. Jsme blízko zápasům v kvalifikaci o Ligu mistrů a tohle stačit nebude. Všichni jsou si toho vědomi, každý z nás si to musí v hlavě srovnat," řekl Krejčí.

Sparta rozehraje v srpnu 3. předkolo Ligy mistrů, velmi pravděpodobně proti FC Kodaň. Celek z dánské metropole v prvním duelu 2. předkola zvítězil na hřišti islandského Breidabliku 2:0.

Letenští zůstali v nové ligové sezoně stoprocentní, v úvodním kole zdolali doma Olomouc 2:0. „Fotbal je takový. V minulém kole jsme si vytvořili šance ze hry, nyní přišly body z penalty. Nikdy to není úplně podle předzápasových představ. Jsem ale rád, že to dokážeme urvat jinými věcmi," uvedl čtyřiadvacetiletý Krejčí.

Pokutový kop v 80. minutě bezpečně proměnil. "Ne, nervózní jsem nebyl. Gólmana Dostála jsem měl načteného a podle toho se zachoval," prohlásil nejlepší hráč uplynulé ligové sezony, v níž dovedl Spartu 13 góly, z toho osmi z penalt, k prvnímu titulu po devíti letech.

Hlasy trenérů

Pavel Vrba (Zlín): „Když budu hodnotit zápas, tak si myslím, že jsme Spartu k ničemu nepustili, že jsme hráli zodpovědně dozadu. Neuhrát dnes bod je pro nás velké zklamání. Odehráli jsme mnohem lepší utkání než v minulém kole v Karviné, bod jsme si zasloužili, i když Sparta byla v mezihře a kombinaci lepší. Škoda, že jsme nevyužili některé brejkové situace, byly tam dvě tři akce, které po gólu volaly, jednou z toho byla tyč. Penaltu komentovat nebudu, jsou posuzované tak, jak jsou. Byla přísná a prohráli jsme po ní."

Brian Priske (Sparta): „Je to důležité vítězství, máme tři body, to je nyní pro nás hlavní. V některých aspektech jsem spokojený s defenzivou, ale v prvních 15 minutách se nám dařilo i směrem dopředu a mohli jsme rozhodnout dřív. Musím ale vyzdvihnout Zlín, který bojoval a dělal vše proto, aby uhrál bod. V některých fázích jsme zvolnili tempo, špatně jsme se orientovali v koncovce, s tím nejsem spokojený. Dá se říct, že tempo utkání bylo v některých úsecích nižší z několika důvodů, ať už to bylo počasí nebo stav hřiště. Ale měli jsme se s tím vypořádat lépe. Co se týče penalty, tak byla jasná."

FC Zlín - Sparta Praha 0:1 (0:0)

Branka: 80. Krejčí z pen. Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Váňa - Petřík (video). ŽK: Cedidla, Žák, Didiba, Janetzký - Laci. Diváci: 5521.

Zlín: Dostál - Cedidla, Didiba, Simerský, Čelůstka - Janetzký (85. Ndiaye), Tkáč (61. Kolář) - Vukadinovíč (85. Číž), Slončík, Fantiš - Žák (65. Kovinič). Trenér: Vrba.

Sparta: Vorel - Sörensen, Panák, Krejčí - Mejdr (61. Wiesner), Kairinen, Laci (46. Sadílek), Zelený - Birmančevič (61. Olatunji), Haraslín (73. Pešek) - Kuchta (73. Sejk). Trenér: Priske.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, Sparta, Zlín, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Ligu mistrů to stačit nebude, řekl Krejčí po penaltové výhře 1:0 ve Zlíně  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.