Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Sparta díky Haraslínovi urvala první výhru sezóny

Fotbalisté Sparty zahájili cestu za obhajobou ligového titulu domácí výhrou 2:0 nad Olomoucí. Zápas prvního kola před 17 tisícovkami diváků na Letné rozhodl dvěma góly Lukáš Haraslín. Pražané bodovali posedmé z posledních osmi vzájemných duelů v nejvyšší soutěži a na rozdíl od loňské porážky s Libercem tentokrát vstoupili do sezony úspěšně. Sigma prohrála úvodní kolo na Letné stejně jako předloni. Jejímu trenérovi Václavu Jílkovi nevyšel souboj s bývalým klubem.

Sparta nasadila do základní sestavy jedinou letní posilu ofenzivního univerzála Birmančeviče. V sestavě Hanáků nechyběl bývalý letenský útočník Juliš, který hned ve druhé minutě vypálil, ale přízemní střelou minul. Poté krátce po sobě upadli ve vápně domácí kapitán Krejčí a hostující Vodháněl, rozhodčí Szikszay ale ani v jednom případě penaltu nenařídil.

Pražané postupně získávali převahu a v 16. minutě otevřeli skóre. Kuchta po rychlém brejku přihrál na levou stranu Haraslínovi, který se zbavil obránce a střelou na zadní tyč překonal Macíka. Za osm minut mohl zvýšit Kuchta, olomoucký gólman ale jeho velkou šanci zneškodnil.

Na druhé straně centr z levé strany před Vorlem těsně nezasáhl Vodháněl a balon skončil jen kousek vedle tyče. Poté aktivní olomoucký ofenzivní záložník ranou zpoza těsně přestřelil. Ve 40. minutě na druhé straně napřáhl z velké dálky Sörensen a jeho povedený pokus do horního rohu branky vytáhl Macík.

Po přestávce olomoucký kouč Jílek dvakrát vystřídal a na trávník poslal Zifčáka s Pokorným. Hanáci více otevřeli hru a domácí získali prostor na brejky. Po jednom z nich se v 55. minutě zbavil obránce Haraslín a s pomocí obráncovy teče z podobné pozice jako při prvním gólu zvýšil. Slovenský reprezentant dal v české lize dvě branky v jednom utkání podruhé.

Třetí gól mohl vzápětí přidat Mejdr, z dobré pozice vypálil slabě a Macík si připsal snadný zákrok. Domácí krajní bek či záložník v 71. minutě trefil míč mnohem lépe a hosty podržel gólman. Poté před uzdraveným střídajícím Peškem na poslední chvíli zasáhl Zmrzlý.

Sparta utkání v závěru v klidu dotáhla ke třem bodům. Sigmu doma porazila počtvrté za sebou a stejně jako v minulé sezoně 2:0. Brankář Vorel v premiérovém ligovém utkání za Letenské udržel čisté konto. Olomouc nenavázala na vydařenou přípravu, v níž vyhrála všech šest zápasů.

Sparta Praha - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)

Branky: 16. a 55. Haraslín. Rozhodčí: Szikszay - Hrabovský, Volf - Klíma (video). ŽK: Vraštil, Pospíšil (oba Olomouc). Diváci: 17.153.

Sestavy:
Sparta: Vorel - Sörensen (74. Vitík), Panák, Krejčí - Mejdr, Kairinen (84. Laci), Sadílek, Zelený - Birmančevič (64. Pešek), Haraslín (64. Minčev) - Kuchta (74. Sejk). Trenér: Priske.

Olomouc: Macík - Vraštil (46. Pokorný), Beneš, Zmrzlý - Chvátal, Pospíšil (61. Zorvan), Ventúra, Navrátil (61. Křišťál) - Vodháněl, Breite (46. Zifčák) - Juliš (79. Muritala). Trenér: Jílek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, Sparta, Olomouc, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta díky Haraslínovi urvala první výhru sezóny  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.