Počasí dnes24 °C, zítra20 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Fotbalisté Sparty prohráli s Libercem 0:2. Nepomohl ani návrat Bořka Dočkala

Fotbalisté Sparty nezvládli první jarní duel, ve kterém na ně čekal Slovan Liberec. Na domácím stadionu prohráli 0:2. O oba góly se postaral záložník Liberce Tomáš Malinský. Téměř po roční pauze si ligový zápas zahrál Bořek Dočkal, který chyběl Spartě kvůli zranění. Ani on však pro domácí tým nepřinesl cenné body.

Pražskou Spartu čekal v sobotu první jarní zápas proti Liberci, který na domácí mužstvo v tabulce ztrácel šest bodů. Na trávník se po téměř roční pauze podíval Bořek Dočkal, na kterého se domácí fanoušci určitě těšili. Dočkal, který nastoupil jako kapitán domácích, má za sebou dvě operace achilovky a návrat do ligových zápasu podle svých slov nechce uspěchat. I proto ho v 72. minutě vystřídal Michal Sáček. Utkání proti Liberci bylo neméně důležité pro Martina Frýdka, který odehrál už 100. utkání za Spartu.

Pomalý rozjezd

Téměř půl hodiny diváci čekali na nějakou větší gólovou šanci. O tu se postaral Sparťan Michal Trávník, který ovšem libereckou branku přestřelil. Další šance domácích hráčů skončily u gólmana Liberce Filipa Nguyena. Ten perfektně vychytal tvrdou střelu Martina Frýdka v 35. minutě a o sedm minut později vběhl pod nohy Adamovi Hložkovi, kterěmu tak znemožnil samostatný únik na branku. Oba týmy v prvním poločase vystřelily na branku pouze jednou.

Malinský se postaral o výhru Liberce

Druhý poločas byl z obou stran už o něco aktivnější a hned ve 46. minutě mohl skóre otevřít Jakub Pešek, který ale zblízka domácího brankáře Heču nepřekonal. I přesto, že Sparta držela častěji míč a střílela v druhém poločase více než Liberec, tak se nedokázala gólově prosadit. V 76. minutě naopak uděřili hosté, když Alexandr Baluta přihrál do běhu Tomáši Malinskému a ten bez váhání prostřelil Milana Heču. Domácí fotbalisté se na konci zápasu snažili srovnat skóre, nakopávali míč dopředu a tlačili se na branku hostů. Skulinku ve sparťanské obraně ovšem využil v 94. minutě hostující tým a stanovil konečné skóre na 2:0 pro Slovan Liberec. Tomáš Malinský přidal svůj druhý gól v zápase. I díky němu tak Slovan Liberec ztrácí na Spartu už pouhé tři body.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook AC Sparta Praha

Štítky AC Sparta Praha, Slovan Liberec, fotbal, Bořek Dočkal, Bílí Tygři Liberec, fotbalista, Tomáš Malínský, FC Slovan Liberec, Martin Frýdek, Milan Heča, Michal Sáček, Michal Trávník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty prohráli s Libercem 0:2. Nepomohl ani návrat Bořka Dočkala  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.