Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Fotbalisté Slavie v generálce na novou sezonu jen remizovali s Drážďany 1:1

Fotbalisté Slavie v generálce na novou sezonu jen remizovali s třetiligovými německými Drážďany 1:1 a v pátém utkání letní přípravy poprvé nezvítězili. Hostující outsider vedl před téměř 17 tisícovkami diváků v Edenu od 88. minuty, za pár desítek sekund ale srovnal střídající Ivan Schranz.

"Byl to náš nejslabší výkon v přípravě. Ale je dobře, že jsme si tím prošli, dnešní zápas nám ukázal spoustu věcí. Skvělá kulisa, skvělá atmosféra, tím bylo utkání na úrovni a hodně se blížilo ostrému zápasu," zhodnotil kouč Pražanů Jindřich Trpišovský na tiskové konferenci.

Slavia do základní sestavy v generálce nenasadila ani jednu z letních posil, dvě z nich Sinyana a Wallema nepustily do hry zdravotní potíže stejně jako Ševčíka s Plavšičem. Ve stoperské trojici dostal šanci Kačaraba a netradičně ve středu zálohy se pohyboval Pech.

Drážďany dorazily do Prahy podpořit více než čtyři tisícovky fanoušků a v Edenu od úvodu panovala velmi dobrá atmosféra. Slávisté před utkáním představili nové dresy pro domácí i venkovní zápasy a v každém z nich odehráli poločas. Tradiční červenobílou sadu po přestávce vyměnili za mentolovou.

Úřadující český vicemistr měl více ze hry, ve finální fázi se mu ale nevedlo. V první půli neproměnil únik nejlepší střelec minulé ligové sezony Jurečka, po změně stran trefil Van Buren z úhlu tyč a Holeš ve velké šanci napálil jen obránce.

Po hodině hry slávističtí trenéři prostřídali všech deset hráčů do pole a domácí chvílemi působili rozpačitě. V 88. minutě Pražany stihl trest poté, co Schäffler hlavou po rohu překonal gólmana Mandouse. Hned za minutu ale po úniku s pomocí tyče odpověděl Schranz.

Favorit už proti šestému týmu uplynulého ročníku třetí německé ligy skóre neotočil ani v osmiminutovém nastavení a po předchozích čtyřech výhrách v přípravě poprvé zaváhal. "Soupeř měl hlavně první poločas skvělý pohyb, i technicky na tom byl výborně. Nefungoval nám presink, nedokázali jsme si vytvořit souvislejší tlak. A i když jsme dobře vstoupili do druhé půle, tak hru brzdilo spoustu nepřesností," mrzelo Trpišovského.

Policie v souvislosti se zápasem zadržela dva lidi. "Bylo to za zakázané použití pyrotechniky a pro neuposlechnutí výzvy,“ řekl ČTK mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Jde podle něj o zanedbatelné množství vzhledem k počtu fanoušků německého klubu, kteří do Prahy přijeli. Více než tisícovka příznivců Drážďan šla před utkáním v průvodu ke stadionu v Edenu od stanice metra Želivského, oznámila policie na twitteru. Policisté kvůli pochodu krátkodobě omezovali dopravu.

Do nové sezony vstoupí Pražané příští sobotu doma proti Hradci Králové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky sport, fotbal, první, příprava, Slavia, 3.VERZE, FOTO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Sekera

Jako 1-1 ??? Já myslel že je rozšířili tak 8-0 v generálce se musí přeci vyhrát.

Pondělí, 17. července 2023, 09:18Odpovědět

Fotbalisté Slavie v generálce na novou sezonu jen remizovali s Drážďany 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.