Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Fotbalisté Sparty podlehli v úvodním přípravném duelu druholigové Jihlavě 1:2

Fotbalisté mistrovské Sparty překvapivě podlehli v úvodním přípravném duelu druholigové Jihlavě 1:2. Všechny branky v zápase hraném na Strahově, kde mají Pražané tréninkové centrum, padly až po změně stran.

Spartě chyběli kapitán Ladislav Krejčí mladší, Kuchta nebo Sadílek, kteří po reprezentačních povinnostech mají dovolenou. Dánský trenér letenského týmu Priske nasadil do obou poločasů rozdílné sestavy. První dějství odehrál například útočník Čvančara, který závěr minulé sezony vynechal kvůli zranění. Do druhé půle zasáhli z nových posil gólman Surovčík a záložník Ševčík, další letní akvizice Srb Birmančevič nenastoupil vůbec.

Poprvé od loňského srpna po dlouhém zranění nastoupil záložník Jakub Pešek. „Byl jsem šťastný, že můžu naskočit po takové době. Byla tam natěšenost a lehká nervozita. Chtěli jsme zápas vyhrát, ale je to příprava, máme něco v nohách. Musíme dál pracovat," řekl Pešek v rozhovoru s novináři.

Jihlava se dostala do vedení v 77. minutě, kdy Araujo-Wilson využil špatné rozehrávky Surovčíka a zakončil do prázdné branky. Vzápětí srovnal střelou z dálky k tyči senegalský záložník Cissé, jenže Fila o několik minut později vystřelil Vysočině nečekanou výhru.

„Někteří hráči jsou na dovolené, takže to byla dobrá příležitost pro naše talentované mladíky, kteří s námi trénují téměř dva týdny. Měli šanci ukázat, co v nich je," uvedl asistent trenéra Lars Friis.

Spartu od 5. července čeká soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu. Během něj se Letenští utkají s Dinamem Záhřeb, na který můžou narazit i v předkole Ligy mistrů, srbským celkem Čukarički a bruselským Anderlechtem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky fotbal, AC Sparta Praha, Jihlava, prohra, příprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Sparty podlehli v úvodním přípravném duelu druholigové Jihlavě 1:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.