Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Nový generálním manažerem Sparty je Křivda. Čupr však v klubu nekončí

Novým generálním ředitelem pražské fotbalové Sparty bude od července Tomáš Křivda, kterému pozici předá František Čupr. Křivda ve Spartě dosud působil jako člen představenstva a byl zodpovědný za řízení komerčního úseku. Čupr ve Spartě nekončí, ale zůstává na úrovni představenstva. Stane se jeho výkonným místopředsedou.

Tomáš Čupr se bude věnovat vztahům s představiteli UEFA

Tomáš Křivda se bude starat o řízení klubu na denní bázi, nadále povede komerční úsek, kde bude mít na starost sponzoring, marketing, klubové areály a bezpečnost. Na vedení Sparty se bude nadále podílet finanční ředitel a člen představenstva Jakub Urbaník.

Končící generální manažer František Čupr v klubu nekončí, ale stane se výkonným místopředsedou představenstva. Bude tedy mimo jiné reprezentovat Spartu směrem k UEFA, FAČR, LFA a bude se podílet i na vedení klubu s přesahem ke struktuře EPH.

František Čupr nově nebude součástí běžné denní agendy, která souvisí s chodem klubu. „Budu se však intenzivně věnovat povinnostem, které se týkají zastupování Sparty navenek. Budu také trávit čas spoluprací s Tomášem Rosickým a Petrem Hrdličkou při transferových jednáních, chci se ještě více věnovat oblasti rozvoje sportovní infrastruktury Sparty, zaměřím se na vztahy s vrcholnými představiteli UEFA, mojí ambicí je častější setkávání se na půdě LFA a intenzivnější komunikace se zástupci ostatních českých klubů,“ představil svoji úlohu na klubovém webu František Čupr.

„Cítím to jako závazek a odpovědnost vůči klubu,“ hlásí Čupr

Tomáš Křivda zastával od konce roku 2020 funkci ředitele komerčního úseku a člena představenstva AC Sparta Praha. V minulosti byl marketingovým ředitelem, v klubu začínal v rámci studentské stáže už v roce 2005. Doteď měl na starosti největší část provozu klubu. „Díky tomu nyní logicky postupuje do pozice CEO. Pro mě je důležité, že jsme schopni posouvat Spartu s využitím interních lidských zdrojů,“ doplnil Čupč.

Vizí nového generálního manažera je navázání na práci Františka Čupra a pokračovat v rozvoji klubu. „Cítím to jako závazek a odpovědnost vůči klubu jako takovému, fanouškům, obchodním partnerům a velmi výrazně pak i ke kolegům. Ve Spartě jde o týmovou práci a fungující kolektiv, v němž se může jeden spolehnout na druhého, což je zásadní pro to, abychom pokračovali správným směrem,“ uvedl na webu Sparty Tomáš Křivda.

Ohodnoť článek

Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, Sparta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nový generálním manažerem Sparty je Křivda. Čupr však v klubu nekončí  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.