Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Žižkov je po roce zpět v druhé lize, Kadlec odehrál zřejmě poslední zápas

Fotbalisté Viktorie Žižkov se po roce probojovali zpět do druhé ligy. V odvetě play off České fotbalové ligy dnes svěřenci trenérů Václava Kotala a Michala Horňáka porazili doma Domažlice jednoznačně 4:0, první zápas na soupeřově hřišti skončil bez branek. V závěru nastoupil za pražský tým i bývalý reprezentační útočník Václav Kadlec, pro kterého to bylo nejspíš poslední utkání v kariéře.

„O postup jsem nikdy nehrál, je to pro mě novinka. Je to pro mě dost emoční, protože je to s největší pravděpodobností můj poslední zápas. Abych tři měsíce netrénoval a potom se připravil na jeden zápas, to úplně nejde. Bohužel tu zátěž to nesnese, tak to je," uvedl pro TV Nova Kadlec, který v jarní části České fotbalové ligy nastoupil teprve podruhé.

Někdejší velký talent ukončil kariéru kvůli potížím s kolenem už v roce 2020, kdy byl hráčem Sparty. O rok později se však k fotbalu vrátil v Mladé Boleslavi a loni v zimě přestoupil do Jablonce. V září se přesunul na Žižkov. Na podzim se objevil v deseti zápasech České fotbalové ligy a jednou skóroval.

Kadlec je odchovancem Bohemians 1905. V 16 letech přestoupil do Sparty, za kterou v nejvyšší soutěži odehrál 162 zápasů, dal 50 branek a získal s ní dva tituly. V srpnu 2013 odešel za téměř sto milionů korun do Frankfurtu a v bundeslize si připsal 30 zápasů a šest branek. Zahrál si také za Midtjylland.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky ČFL, fotbal, Viktoria Žižkov, Václav Kadlec, postup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žižkov je po roce zpět v druhé lize, Kadlec odehrál zřejmě poslední zápas  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.