Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Slavia hlásí zahraniční posilu. Sešívaný dres bude nově oblékat Tijani

Dvaadvacetiletý stoper Mohamed Tijani se stal čerstvou posilou týmu SK Slavia Praha. Do mistrovském týmu se fotbalista z Pobřeží slonoviny přesunul z klubu FC Vysočina Jihlava. Slavia se s druholigovou Jihlavou dohodla na půlročním hostování s přestupovou opcí.

„Jsem moc rád, že jsem ve Slavii, která má stejně jako já nejvyšší možné ambice. Chtěl bych se zde předvést v co nejlepším světle a přispět k tomu, aby se Slavia udržela na své současné pozici nejlepšího českého klubu," řekl k přestupu Tijani.

Místo Sparty nakonec Slavia

Přestup Tijaniho je pikantní v tom, že měl během zimní přestávky nejdříve nakročeno do pražské Sparty. Ta ho chtěla podle médií poslat obratem na hostování do Teplic. Mohamed Tijani ale neprošel lékařskou prohlídkou. Do Prahy však stoper přeci jenom zamířil. Po mladém fotbalistovi totiž sáhla konkurenční Slavia, která tak ohlásila svoji pátou zimní posilu. 

„Strávil jsem poslední tři týdny v nejistotě, ale teď už se cítím dobře, protože jsem přišel do velkého klubu. Všechno, co se za poslední týdny stalo, už je za mnou, teď už se mohu soustředit jen na to, abych zapadl do mého nového týmu. Chtěl bych moc poděkovat trenérovi Jindřichu Trpišovskému, který mi dal velkou důvěru tím, že mě chtěl mít v mužstvu. Věřím, že ho nezklamu," dodal Tijani.

Kdo je Mohamed Tijani?

Mohamed Tijani hrál až do sedmnácti let fotbal v rodné vesnici v Pobřeží slonoviny. Z toho do šestnácti let bosky. V sedmnácti letech dostal šanci zamířit do akademie španělského klubu Rayo Vallecano. V lednu 2018 odešel do Česka, kde začal oblékat dres Vyškova v MSFL. Nastoupil zde do 32 třetiligových či pohárových duelů, v nichž zaujal scouty FC Vysočina. Jeho přestup do Jihlavy byl administrativně dotažen až v závěru ledna letošního roku. V dresu FCV nastoupil do 29 ligových utkání, v nichž zaznamenal jednu branku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook SK Slavia Praha

Štítky SK Slavia Praha, vysočina jihlava, fotbal, přestup, Mohamed Tijani, FC Vysočina Jihlava, Pobřeží slonoviny, AC Sparta Praha, FK Teplice, Rayo Vallecano, Moravskoslezská fotbalová liga, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slavia hlásí zahraniční posilu. Sešívaný dres bude nově oblékat Tijani  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.