Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Fanoušci West Hamu a Fiorentiny se sjedou do Prahy. Budou mít dvě fanzóny

Při finále fotbalové Evropské konferenční ligy, které se uskuteční 7. června v Edenu, budou v Praze dvě fanouškovské zóny, pro každý z týmů jedna. Příznivci West Hamu ji budou mít na Letenské pláni, Fiorentina na Výstavišti. Stadion v Edenu projde před finále drobnými úpravami, zápas bude vysílat 120 televizních stanic. Na dnešní tiskové konferenci o tom informovali zástupci Fotbalové asociace ČR (FAČR).

Do Prahy se chystají i fanoušcí bez vstupenek na zápas

Kapacita stadionu na finále byla z 19.370 míst snížena na 18 tisíc. Oba kluby pro své fanoušky dostaly přes pět tisícovek vstupenek. Do volného prodeje šly necelé tři tisíce lístků, o jejich držitelích rozhodl los. Zbytek z kapacity využije pro své potřeby pořadatel UEFA.

Do Prahy se chystají i příznivci, kteří nebudou mít vstupenky. Z velké části pro ně budou připraveny dvě fanouškové zóny. Kolik příznivců z Anglie a Itálie do české metropole dorazí, zatím FAČR nechtěla odhadovat.

„Vize je taková, aby se ve fanzónách shromáždili fanoušci bez vstupenek a mohli se tam zabavit. Zároveň to bude sloužit i jako shromaždiště pro fanoušky, kteří vstupenky mají. Fanzóny budou dvě - fanoušci West Hamu budou na Letenské pláni a fanoušci Fiorentiny na Výstavišti. Lokality byly vybrány záměrně, obě mají dobrou dopravní obslužnost," uvedl projektový manažer FAČR Michal Zajac, který má na starosti organizaci finále.

„V dosahu Letenské pláně je metro Hradčanská, Výstaviště je také dobře dostupné. Blízko je metro Nádraží Holešovice a také vlakové nádraží. Máme připravené speciální vlaky, které fanoušky se vstupenkou dovezou až před stadion do stanice Praha-Eden," dodal. Všichni fanoušci se vstupenkou budou mít v den zápasu hromadnou dopravu zdarma.

Finále v Praze proběhne za účasti tří Čechů

FAČR se v tomto týdnu sešla se zástupci obou klubů, kteří navštívili lokality fanzón. Na pořádek v nich bude dohlížet policie. „Jak s kluby, tak s UEFA a místními autoritami řešíme celkovou skladbu a kapacitu fanzón. Jsme připraveni na všechny varianty. Na Letenské pláni je prostor větší, proto je týmu West Ham. Ale i prostor na Výstavišti bude kapacitně naprosto dostatečný pro Fiorentinu. Samozřejmě tam bude občerstvení, jídlo, pivo," řekl Zajac.

Ve finále druhého ročníku Konferenční ligy se mohou představit tři čeští hráči. Barvy West Hamu hájí reprezentační kapitán Tomáš Souček a obránce Vladimír Coufal, za Fiorentinu nastupuje záložník Antonín Barák. „Jde o největší akci letošního roku z pohledu českého fotbalu. Akce je propagací Česka, hlavního města Prahy. Že se do finále probojovali čeští fotbalisté, to je šlehačka na dortu a velké lákadlo," řekl předseda FAČR Petr Fousek.

„Byl bych rád, kdybychom se zhostili pořadatelství tak, aby UEFA byla spokojená a otevřelo nám to dveře k získávání dalších akcí. Doufám, že tohle není naše poslední akce," dodal Fousek. FAČR v roce 2013 hostila v Edenu evropský Superpohár, poté se v Česku konalo i mistrovství Evropy do 21 let.

Eden, kde sídlí Slavia, čeká řada úprav. V okolí stadionu budou v den zápasu uzavřené některé ulice. „UEFA přebere s námi Eden hned po skončení ligy, tedy v neděli ráno. Začínají tam fungovat nějaké demontážní a instalační práce. Vyroste tam veliký VIP stan, vybudovala se také speciální mobilní trafo stanice. Celý stadion bude v barvách Konferenční ligy, v šatně hostů budou nové skříňky pro hráče," přiblížil Zajac. Na místě bude více než 30 televizních společností, oproti běžným zápasům bude přenos z opačné strany.

V Praze před Rudolfinem bude den před zápasem a v den utkání vystavena vítězná trofej, s níž se budou moci fanoušci vyfotit. Ambasadorem finále je bývalý český reprezentant Vladimír Šmicer. Na organizaci zápasu se bude podílet přes 300 dobrovolníků, z toho 250 z Česka. FAČR pro UEFA a účastníky finále vyhradila 15 pražských hotelů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto West Ham United

Štítky sport, fotbal, Konferenční liga, Eden, finále, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fanoušci West Hamu a Fiorentiny se sjedou do Prahy. Budou mít dvě fanzóny  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.