Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sparta doma porazila Slavii a je krůček od titulu

Derby s pořadovou číslovkou 307 je minulostí a dost možná rozhodlo o tom, které z pražských S získá titul. Skončilo totiž vítězstvím 3:2 pro domácí Spartu. Do ochozů letenské arény si našlo cestu 18 113 diváků. Ligu tak tři kola před koncem vede právě Sparta, která má na druhou Slavii pětibodový náskok.

VIDEO: Fanoušci Slavie prošli v poklidném pochodu Prahou pod dohledem policie

Stovky fanoušků pražské fotbalové Slavie dnes odpoledne prošly městem od Rudolfina na Letnou, kde se hraje 307. derby pražských S. Pochodu se účastnilo méně Slávistů než 3. května, kdy se v rámci derby hrálo o vítěze domácího poháru, ve kterém...

První půlka moc fotbalové krásy nenabídla

Začátek utkání byl velmi vlažný a první půl obecně moc fotbalových zážitků nepřinesla, oba týmy vystřelili na bránu pouze jednou.

První vzrušení nastalo na letenském stadionu ve 21. minutě, kdy domácí kapitán Ladislav Krejčí dostal žlutou kartu za řeči. O čtyři minuty později si žlutou kartu prohlédl i Slávista Lukáš Provod za ostrý skluz na Sørensena.

Ve 30. minutě padla z první střely Sparty na bránu první branka zápasu a Letná bouřila. Trestný kop ze vzdálenosti 23 metrů proměnil Lukáš Haraslín, který míč poslal přes zeď nechytatelně do šibenice.

Sparťané se však neradovali dlouho, protože o pět minut později Slávisté srovnali. I oni využili první střelu mezi tři tyče. Mick van Buren poslal přihrávku podél malého vápna na zadní tyč, kde míč do brány doklepl Ivan Schranz.

Infarktový závěr

Druhá půle byla pro oko diváka koukatelnější než ta první. Atmosféře zápasu pomohla branka, kterou Sparta zvýšila na 2:1 v 63. minutě, kdy závar v pokutovém území Slavie vyřešil Sørensen, který odražený míč technicky poslal k zadní tyči Kolářovy brány. Letná se znovu rozbouřila a sparťanští fandové jednoznačně ukazovali, kdo je na Letné doma.

V 68. minutě si musel faulem pomoci Igoh Ogbu, který zastavil unikajícího Sadílka za cenu žluté karty.  V 77. minutě zazvonila o tyč střela Provoda.

Pět minut před koncem základní hrací doby zmrazil rozradostněnou Letnou Stanislav Tecl, který za Kovářova záda hlavou uklidil Ševčíkův centr.

Sparťanská radost se však opět naplno rozjela, když v sedmé minutě nastavení proměnil penaltu Ladislav Krejčí. Tu nařídil rozhodčí Černý zřejmě za ruku Ogbua.

Do konce utkání už se skóre nezměnilo a díky výhře 3:2 je blíže titulu Sparta, která vede o pět bodů.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ivo Spisar

Štítky sport, fotbal, Slavia, Sparta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta doma porazila Slavii a je krůček od titulu  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.