Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Majitel Sparty Křetínský byl o přestávce v šatně rozhodčích. Sparta zatím mlčí

Pražská Sparta v neděli doma jasně přehrála Brno, před zaplněnou Letnou vyhrála 3:1, ale po utkání se rozhořela debata o tom, že šatnu rozhodčích o poločasové přestávce navštívil majitel Sparty Daniel Křetínský. Do zápisu o utkání to napsal hlavní rozhodčí zápasu Marek Radina. Příchodem majitele klubu do šatny rozhodčích se bude zabývat disciplinární komise. Komise rozhodčích se totiž už dřív zavázala k tomu, že jakékoliv neoficiální kontakty rozhodčích s funkcionáři klubu bude důsledně trestat.

Křetínský požádal v šatně rozhodčí o vysvětlení dvou situací a odešel

S výsledkem i s předvedenou hrou v domácím utkání s Brnem mohla být fotbalová Sparta spokojena. Připsala si výhru 3:1 a další důležité tři body v souboji o titul s městským rivalem Slavií. Po utkání se vška nakonec hovořilo o něčem jiném.

V zápisu o utkání se totiž objevila zpráva o tom, že během poločasové přestávky přišel do šatny rozhodčích majitel klubu, miliardář Daniel Křetínský. „O poločasové přestávce vstoupil do kabiny rozhodčích pan Daniel Křetínský v doprovodu hlavního pořadatele. Slušnou formou požádal o vysvětlení dvou herních situací a následně kabinu rozhodčích opustil," napsal do zápisu rozhodčí Marek Radina.

Majiteli Sparty se nejspíš nemusely líbit situace, kdy rozhodčí uznali gól Brnu a naopak jako branku neuznali spornou situaci, kdy do sítě dopravil míč Sparťan Čvančara, podle rozhodčího s dotykem ruky, podle obrazových záznamů a televizních expertů O2 TV nejspíše bez něj.

Sparta porazila Brno 3:1 a opět se dotáhla na vedoucí Slavii

Fotbalisté pražské Sparty porazili doma v 25. kole první ligy nováčka z Brna 3:1 a bodově se opět dotáhli na vedoucího městského rivala Slavii, za níž zaostávají pouze o skóre. Letenští zvítězili v nejvyšší soutěži poosmé za sebou a obhájci...

Podobné jednání předvedl naposledy Pelta

Ani nespokojenost však Křetínského neopravňuje vstoupit do šatny rozhodčích a jakkoliv s nimi komunikovat. V roce 2021 komise rozhodčích uvedla, že apelovala na rozhodčí, aby vymizely jakékoliv neoficiální kontakty mezi nimi a funkcionáři klubů.

„Jakékoliv nedodržování těchto interních opatření ze strany rozhodčích bude z naší strany důsledně trestáno," uvedl tehdy vedoucí komise Radek Příhoda. Vyhýbání se neoficiálním kontaktům tehdy komise žádala také po funkcionářích.

Sparta se zatím k jednání Daniela Křetínského nevyjádřila.

Ohodnoť článek

Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, rozhodčí, Křetínský, Sparta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Majitel Sparty Křetínský byl o přestávce v šatně rozhodčích. Sparta zatím mlčí  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.