Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sparta vedla ve Zlíně už 3:0, přesto se o výhru strachovala do posledních chvil

Fotbalisté Sparty zvítězili ve 21. kole první ligy ve Zlíně 3:2. Pražané vedli po 50 minutách už 3:0 po dvou brankách Tomáše Čvančary a jedné Ladislava Krejčího mladšího, "Ševci" ale během pěti minut snížili po trefách Roberta Hrubého a Libora Kozáka z penalty. Domácím se však navzdory velkému tlaku vyrovnat nepodařilo, navíc je v 86. minutě oslabil po druhé žluté kartě střídající Martin Fillo.

Pražané vyhráli v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou a v sedmém z posledních osmi zápasů. V neúplné tabulce se bodově dotáhli na druhou Plzeň, na vedoucí Slavii ztrácejí dva body. Oba soupeři však odehráli o duel méně. Zlín pod vedením někdejšího trenéra Sparty Pavla Vrby prohrál druhé kolo po sobě a v tabulce zůstal předposlední.

Lepší začátek si favorit nemohl přát. Po necelých dvou minutách hry rozehrála Sparta rohový kop, míč v šestnáctce nadzvedl Vitík a kapitán Krejčí jej pohodlně zblízka zasunul do sítě. Kapitán pražského celku skóroval pošesté v ligové sezoně.

Ve 12. minutě mohl navýšit vedení svého celku Čvančara, jehož hlavičku vytahoval mimo prostor branky Rakovan, o 10 minut později vypálil těsně vedle Haraslín.

Zlín se do ofenzivy dostával jen sporadicky a Kovář v brance hostí nemusel během první půle řešit žádné vážnější situace. Zato Rakovan na druhé straně byl stále ve střehu.

Sparta měla hru zcela pod kontrolou a ve 27. minutě se dočkala druhé branky. Čvančara vystřelil zpoza vápna, Rakovan míč jen vyrazil, samotný střelec k míči doběhl jako první a dorazil jej do sítě. V závěru úvodní půle se mohl zapsat mezi střelce i Kuchta, jenže zamířil těsně vedle.

Zlínský náznak větší odvahy v úvodu druhé půle srazilo opět špatné bránění standardní situace. Sadílkův roh hlavičkoval Zelený a Čvančara z brankové čáry pojistil třetí trefu Sparty. Reprezentant do 21 let je s devíti trefami nejlepším střelcem mužstva v aktuálním ročníku nejvyšší soutěže.

Domácí se vrátili do hry nečekaně rychle. Po akci střídajícího Slončíka a centru Vukadinoviče snížil Hrubý. O pět minut později proměnil Kozák penaltu po ruce Zeleného. Poté byl autor druhé zlínské branky blízko vyrovnání po Kovářově velké chybě, sparťanský gólman ale míč směřující do sítě stihl odvrátit.

Zlín výrazně ožil, Sparta vypadla z role a musela se bránit náporu. Před Kovářem to několikrát vřelo, potřetí ale neinkasoval. Tlak domácích v závěru gradoval i přesto, že po čtyřech minutách na hřišti byl po dvou žlutých kartách vyloučen Fillo. Obě karty viděl v průběhu jediné minuty.

Velkou šanci měl Balaj, ale Sparta výhru uhájila a vyhrála pátý z posledních šesti ligových utkání se Zlínem. Na hřišti "Ševců" zvítězila v nejvyšší soutěži počtvrté v řadě.

Trinity Zlín - Sparta Praha 2:3 (0:2)

Branky: 54. Hrubý, 59. Kozák z pen. - 27. a 50. Čvančara, 2. Ladislav Krejčí II. Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Líkař - Machálek (video). ŽK: Cedidla, Kozák, Hrubý, Fillo - Haraslín, Kuchta, Minčev. ČK: 86. Fillo. Diváci: 5112.

Zlín: Rakovan - Cedidla, Simerský, Procházka, Fantiš - Hlinka (82. Balaj), Didiba (46. Slončík) - Vukadinovič, Hrubý, Čanturišvili (82. Fillo) - Kozák (70. Kovinič). Trenér: Vrba.

Sparta: Kovář - Vitík, Sörensen, Ladislav Krejčí II - Wiesner (88. Mejdr), Sadílek (66. Laci), Kairinen, Zelený - Čvančara (66. Minčev), Haraslín - Kuchta (79. Karabec). Trenér: Priske.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto AC Sparta Praha

Štítky sport, fotbal, Zlín, Sparta, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vedla ve Zlíně už 3:0, přesto se o výhru strachovala do posledních chvil  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.