Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Fotbalisté Slavie v osmifinále domácího poháru MOL Cupu zvítězili na stadionu druholigové Karviné 2:0

, aktualizováno 18. listopadu 2022, 20:42

Fotbalisté Slavie postoupili do čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu. Pražané v osmifinále vyhráli na stadionu druholigové Karviné 2:0.

Slávisté od začátku dominovali. David Jurásek vypálil nepřesně, karvinskou branku minul i Matěj Jurásek hlavou. V 18. minutě se hosté dočkali. Míč z rohového kopu Lingr prodloužil na Olayinku a nigerijský útočník otevřel skóre.

Ve 31. minutě po Hromadově přihrávce zvýšil Lingr. Karvinský odchovanec, který Slavii vedl poprvé jako kapitán, se místo gólové oslavy omluvil gestem domácím fanouškům.

Po změně stran měli Slezané několik náznaků, ale žádnou vyloženou šanci. Favorizovaní hosté další branky nepřidali, protože Olayinka, Lingr ani Masopust nepřekonali gólmana Ciupu. Slávisté neprohráli v devátém soutěžním utkání po sobě, z toho poosmé zvítězili.

„Gól a asistence se cení, po gólu jsem se omluvil, jak se to dělá doma. Pak jsem měl ještě jednu šanci, tu mi Cupiš (Ciupa) vychytal, tak jsem ho aspoň nechal vyniknout," řekl Lingr v rozhovoru pro ČT sport. „Pro nás to dopadlo dobře, je strašně důležité, že jsme postoupili do čtvrtfinále. Návrat do Karviné byl skvělý, moc jsem si to užil a budu na to vzpomínat hodně dlouho," doplnil čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník.

MFK Karviná - Slavia Praha 0:2 (0:2)

Branky: 18. Olayinka, 31. Lingr. Rozhodčí: Černý - Hájek, Kubr.

Sestava Slavie: Kolář - Masopust, Kačaraba, Santos, D. Jurásek - Hromada, Oscar (89. Kričfaluši) - M. Jurásek (58. Provod), Lingr (80. Ewerton), Olayinka (80. Douděra) - Jurečka (58. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto SK Slavia Praha

Štítky fotbal, pohár, výhra, SK Slavia Praha, Karviná, HC Slavia Praha, MFK Karviná, MOL Cup, fotbalista, osmifinále, David Jurásek, Matěj Jurásek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Slavie v osmifinále domácího poháru MOL Cupu zvítězili na stadionu druholigové Karviné 2:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.