Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Prague Lions spojili síly s organizací Fuck Cancer

Prague Lions, jediní zástupci České republiky v Evropské fotbalové lize, zahájili dlouhodobou spolupráci s pacientskou organizací Fuck Cancer a společnou kampaní Catch Life pomáhají šířit osvětu v oblasti samovyšetření a prevence onkologických onemocnění. Prague Lions tak navazují na tradici hráčů z Národní fotbalové ligy v USA, kde je spolupráce s neziskovými organizacemi přirozenou součástí tohoto sportu.

První společný projekt se veřejnosti představil v průběhu závěrečného zápasu sezóny Prague Lions v neděli 25. srpna na atletickém stadionu AC SLAVIE Praha. Na místě probíhalo také odborné vyšetření mateřských znamének, kontaktní osvětová kampaň a prodej limitované kolekce oblečení Catch Life. Trička a mikiny představili hráči Prague Lions společně s tzv. heroes (pacienty, členy Fuck Cancer) na módní přehlídce bezprostředně po skončení zápasu.

Kampaň Catch Life se věnuje prevenci onkologických onemocnění a zdůrazňuje význam samovyšetření, zejména pro včasné odhalení problémů souvisejících s rakovinou varlat, rakovinou prsu a podezřelými mateřskými znaménky. Včasné odhalení je klíčové, neboť významně zvyšuje šance na úspěšnou léčbu.

Mason Parker, majitel a generální manažer Prague Lions, uvedl: „Jsme hrdí na to, že můžeme spolupracovat s organizací Fuck Cancer na tak důležitém projektu. Považujeme za samozřejmé podporovat dobročinnost a přispět svým dílem k šíření povědomí o včasném odhalení rakoviny. Naši hráči celé léto sportují venku, často na přímém slunci, proto nám dává smysl zaměřit se především na prevenci rakoviny kůže. Těšíme se, až v kolekci Catch Life uvidíme i naše fanoušky!“

„Velmi si vážíme propojení s klubem Prague Lions,“ dodává David Foldyna, předseda spolku Fuck Cancer. „To, co spojuje naše členy, tedy mladé lidí, kteří se v životě osobně setkali s onkologickým onemocněním, a hráče Prague Lions, je odhodlání zvítězit a obrovská vůle, která je k tomu potřeba. Právě důležitost prevence a včasného odhalení onkologických onemocnění je téma, které jsme si společně vybrali v rámci naší kampaně Catch Life.“

Prague Lions prošli ve své druhé sezóně v ELF dynamickou změnou s novými hráči pod vedením nového hlavního trenéra, především však s novým majitelem a současně generálním manažerem týmu, kterým se stal Mason Parker. Americký finančník převzal vedení ke konci sezóny ELF 2023, od té doby se systematicky věnuje revitalizaci klubu a posilování hráčské základny. Prague Lions se vedle profesionálních hráčských aktivit zaměřují také na výchovu mladých talentů a na celkovou popularizaci amerického fotbalu v České republice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Jakub Pláteník

Štítky rakovina, americký fotbal, Prague Lions, Fuck Cancer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Englic

Jsme ještě v Česku? Prague Lions, Fuck Cancer, Catch Life - libozvučné, typicky české názvy.

Čtvrtek, 29. srpna 2024, 18:36Odpovědět

Prague Lions spojili síly s organizací Fuck Cancer  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.